Novosti Sport Događanja

Gorica dovela mladu nadu Dinama i jednog od 'zagrebačkih fakina': Ovo je najbolja opcija za moj daljnji napredak

21.06.2022. / Damir Žbulj

Bivša mlada nada Dinama, Edin Julardžija, odlučio se za novi iskorak u svojoj karijeri te će se za minutažu pokušati izboriti u turopoljskom prvoligašu.

Julardžija je prošao kroz sve selekcije Nogometne škole Dinama, bio je jedan od lidera legendarne juniorske generacije 'zagrebačkih fakina', pod vodstvom Igora Jovičevića. Suigrači su mu tada u plavom dresu, između ostalih, bili i Joško Gvardiol, Josip Šutalo, Niko Janković...

Ofenzivni veznjak je proteklu sezonu i pol proveo po posudbama, prvo u koprivničkom Slaven Belupu, a onda i u Šibeniku, no, sada je odlučio sreću potražiti u Velikoj Gorici.

Potpisao je ugovor do ljeta 2026. godine...

"U Dinamu sam prošao sve mlađe selekcije, debitirao za prvu ekipu, međutim nisam upisao značajniju minutažu pa sam priliku tražio na posudbama. Svidjela mi se ponuda koju sam dobio od Gorice i vjerujem da je Gorica najbolja opcija za moj daljnji napredak. Najbitnije mi je igrati, želim se dokazivati na terenu, a volio bih da sezonu koja je pred nama završimo u gornjem domu tablice, na mjestu koje vodu u Europu," najavio je na predstavljanju ovaj 21-godišnjak pa dodao:

"Iznimno sam sretan zbog dolaska u Goricu, u ekipu koja ima pobjednički mentalitet i koja ostvaruje vrlo dobre rezultate posljednjih sezona. Očekujem uspješnu sezonu, kako za sebe tako i za cijelu ekipu!"

Za Šibenik je upisao samo deset nastupa, propustio je osam mjeseci zbog rupture prednjeg križnog ligamenta.

No, već je ranije poručio kako je ozljeda, koju je zaradio u duelu s Livajom na Poljudu, stvar prošlosti i kako je spreman za nove izazove.

Edo je rođen u Zagrebu, dijete je Dinama, no, sada su pred njim ključne godine dokazivanja u Gorici.

Možda će i on putem našeg Velikogoričanina Darija Špikića, koji je prošao Nogometnu školu Dinama pa je preko Hajduka i Gorice ponovno pronašao sreću na Maksimiru.



 

 

 

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli