Novosti Sport Događanja

Gorica je opet u polufinalu Kupa: Lovrić golčinom u sudačkoj nadoknadi izborio produžetke, Kotarski obranama u raspucavanju osigurao veliko slavlje

30.11.2021. / Damir Žbulj

Nevjerojatnu utakmicu odigrali su Gorica i Istra 1961 u četvrtfinalu Supersport Hrvatskog nogometnog kupa! Nakon prave drame, produžetaka i raspucavanja s bijele točke u poluzavršnicu, drugu sezonu zaredom, ulazi naš turopoljski prvoligaš!



Goričani su se dva puta vraćali iz rezultatskog minusa, ali su na kraju i više nego zasluženo prošli dalje, jer su gosti iz Puli svoja oba pogotka postigli iz jedina dva udarca prema vratima Kotarskog.

Pogodak za 1:1 zabio je Matar Dieye u trećoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena, dok je produžetke osigurao Kristijan Lovrić u sedmoj minuti dodanog vremena, na samom kraju, kad je već i vratar Kotarski bio u suparničkom kaznenom prostoru...

Nakon velike gužve lopta se odbila do Lovrića, koji se na rubu kaznenog prostora oslobodio svog čuvara te je majstorski pogodio suprotan kut! Bilo je to apsolutno neobranjivo za Lučića.

Mogla je Gorica do pobjedničkog pogotka i u produžetku, ali je gol debitanta Brazilaca Cruza, najboljeg napadača juniorske Prve HNL,  poništen zbog milimetarskog zaleđa, poslije intervencije iz VAR sobe.

Junak raspucavanja bio je Dominik Kotarski, koji je obranio udarce Iličiću i Silvi, dok su kapetan Jovičić, povratnik Suk, Fran Brodić i Steenvoorden bili apsolutno sigurni, za veliko slavlje, konačnih 6:4 i zasluženo mjesto među četiri najbolje hrvatske ekipe u Kupu.

Sve je počelo 'nemogućim' promašajem Kalika, koji je s nekoliko metara, poslije sjajnog ubacivanja Doke, loptu uspio poslati pokraj gola.

No, do prednosti su prvi stigli gosti, u desetoj minuti, kad je Serderov prošao Jovičića, ubacio na peterac, gdje je Dion Drena Beljo poentirao bez greške.

Imala je Gorica još nekoliko dobrih situacija pred gostujućim vratima, ali za izjednačujući pogodak se trebalo pričekati sučevu nadoknadu prvog dijela. Spektakularan pokušaj Lovrića uspio je vrhunski zaustaviti Lučić, ali je odbijenu loptu Toni Fruk uspio vratiti ravno na nogu Senegalca Matara.

Donijelo je to dodatnu motivaciju Goričanima, koji su dominirali u drugom poluvremenu. Kaliku je zbog zaleđa poništen gol u 66. minuti, nakon sugestije VAR-a, fantastičan zicer imao je i Joey Suk, u svom prvom dodiru s loptom čim je ušao u igru, ali je Lučić i to obranio.

I umjesto potvrde bolje igre domaćih nogometaša stigao je 'hladan tuš'. Beljo je primirio ubacivanje s desne strane, pogodio pod gredu, a iako je sudac Strukan prvo poništio pogodak, ponovo je u akciji bila VAR soba, no, ovaj put gol je priznat.

Činilo se kako je Rendulićeva ekipa pred ispadanjem, jer su velike prilike u samoj završnici propustili i Kalik i Cruz i Lovrić, koji je na kraju ipak bio spasitelj.



 


HNK GORICA: Kotarski - Doka, Steenvoorden, Jovičić, Musa - Babec (Junior 106'), Pršir (Suk 78') - Lovrić, Kalik (Brodić 87' ), Fruk (Delfi 87') - Matar (Cruz 78'). Trener Krunoslav Rendulić.
NK ISTRA 1961: Lučić - Hujber, Einar, Joao Silva, Marin - Perera, Mlinar (Obanor 90') - Bande, Mišković (Mahmoud 62'), Serderov (Lisica 62') - Beljo. Trener Gonzalo Garcia.

 

 

 

(Foto: Matija Habljak/PIXSELL)

Podijeli