Novosti Sport Događanja

Gorica na Poljudu: Naše utakmice su uvijek sadržajne, pune energije i agresije

21.02.2020. / Damir Žbulj

Prije nove utakmice s Hajdukom uvijek se lijepo prisjetiti onih veselih ovosezonskih trenutaka na Gradskom stadionu krajem listopada i početkom studenog, kad je Gorica u samo nekoliko dana prvo s 2:1 izbacila Splićane iz Kupa da bi ih onda identičnim rezultatom porazila i u prvenstvu!

Junaci su tada bili Kristijan Lovrić i Joey Suk i možemo se nadati kako će se u nekom sličnom raspletu povijest ponoviti i u novom međusobnom okršaju ovih klubova.

Na klupi Hajduka više nije Damir Burić, umjesto njega tu je Igor Tudor, koji je klub s Poljuda posljednji odveo do nekog trofeja, osvajanjem Rabuzinovog sunca sada već davne 2013. godine.

U prošlom kolu Tudorova momčad je poražena na gostovanju u Koprivnici i prije dolaska Gorice na Poljud sigurno je pod dodatnim pritiskom dobre partije i pozitivnog rezultata.

Idealan je to trenutak da Goričani ponovno šokiraju splitske sastav...

"Momčad je spremna za izazov koji nas čeka na Poljudu. Cijeli tjedna smo radili, pripremali se za ono što pretpostavljamo da nas čeka u Splitu, gdje u tri nastupa imao pobjedu, remi i jedan poraz," najavio je trener Gorice Sergej Jakirović pa dodao:

"Naše utakmice su uvijek sadržajne, zahtjevne i pune energije i agresivne i ne sumnjam da će tako biti i ovaj put."

Jakir je sigurno pripremio plan za ovaj novi dvoboj, u subotu od 15 sati...

"Tudor pokušava donijeti nešto novo u HNL, a to je 90 minuta konstantnog pritiska i jurnjave po terenu. Pokazalo se to u ovih par kola. Hajduk je jedna ekipe doma, a druga u gostima. Imamo iskustva s njima, znamo što nas čeka i moramo biti maksimalno fokusirani.

"Bit će sigurno dosta ljudi, Hajduk slavi 109. rođendan, čestitam im na tome, a očekujem dobro popunjene tribine Poljuda."

Strateg Gorice ne može računati na Jovičića i Čanađiju zbog kartona, dok je Ćelić i dalje ozlijeđen. No, već od gostovanja u Splitu u kadru mogu biti veznjak Anthony Kalik, koji je stigao upravo iz Hajduka te Ognjen Mudrinski, srpski napadač, koji bi trebao nadomjestiti odlazak Zwolinskog.

Kalik u četiri godine na Poljudu nije dobio pravu priliku, dio vremene proveo je i na posudbama, no, jako dobro zna što Goricu čeka u Splitu.

"Atmosfera će sigurno biti dobra, očekujem tešku utakmicu, ali mi smo spremni i jedva čekamo početak."

"Malo sam i pomogao treneru u pripremi utakmice, znam kako igraju. U Gorici se osjećam već kao doma. Momci su me prihvatili, trener i svi u klubu i jako sam zadovoljan," naglasio je Australac hrvatskih korijena.

Ognjen Mudrinski promijenio je dosta klubova u karijeri, igrao je i za Crvenu zvezdu pa sigurno ima iskustva kad su ovakve utakmice na 'vrućim' gostovanjima u pitanju.

"Naravno da nas čeka težak posao, igramo na njihovom terenu, ali mi imamo svoje šanse i sigurno da se nećemo lako predati. Očekujem neizvjesnu utakmicu i da ćemo se vratiti u Veliku Goricu s bodovima. Nisam nikad bio tamo, ali sam dosta čuo i o Poljudu i o Splitu, suigrač mi je bio Ivan Runje, on je iz Splita i on mi je dosta pričao o Hajduku."

"Sve se brzo riješilo, u jednom danu praktički. Sretan sam što sam član Gorice, hvala Upravi i sportskom direktoru i treneru na dobivenoj šansi, a ja se nadam kako ću opravdati očekivanja koja imaju od mene. Svi su me najbolje prihvatili i nadam se da će biti tako do kraja. Promijenio sam dostao klubova, ali svugdje sam ostavio neki trag i nikad nisam bio incidentan igrač. Nakon dobre sezone u Jagodini prodao sam se u Zvezdu, nakon dobre sezone u Zvezdi napravio sam transfer u inozemstvo, a poslije dobrih partija u Čukaričkom otišao sam u Jagielloniju..."

U prvom susretu 23. kola HT Prve lige Varaždin dočekuje Lokomotivu, u subotu još igraju Rijeka i Osijek, dok će u nedjelju Inter gostovati kod Dinama (15 sati), a Prelecova Istra 1961 je domaćin Slaven Belupu.

HT Prva liga:
1. Dinamo 22 +31 53
2. Hajduk 22 +16 41
3. Osijek 22 +13 38
4. Rijeka 22 +9 38
5. Lokomotiva 22 +4 34
6. HNK Gorica 22 -3 31
7. Slaven Belupo 22 -19 21
8. Inter-Zaprešić 22 -15 17
9. Istra 1961 22 -17 15
10. Varaždin 22 -19 15

 

Podijeli