Novosti Sport Događanja

Gorica Open oduševio i ove godine: Vrhunski mečevi u Pješčanoj Areni

04.07.2024. / Damir Žbulj

Velika Gorica je i ove godine bila središte hrvatske odbojke na pijesku, jer su se i na devetom izdanju Gorica Opena okupili ponajbolji hrvatski parovi, ali i oni iz naše regije i Europe.

Iako uz ovaj atraktivni, olimpijski sport izravno povezujemo sunce i ljeto, ovaj put velika vrućina nije išla na ruku igračicama i igračima.

Međutim, i u teškim uvjetima bilo je puno atraktivnih poteza koji su oduševili okupljene ljubitelje odbojke u Pješčanoj Areni.

U muškoj konkurenciji najbolji su bili Pokeršnik i Pribanić, koji su u finalu bili bolji od kombinacije Renko/Prevorčnik. Broncu je osvojio par Zemljak/Pečnik, dok su četvrti završili Bosnar i Devald.

Kod djevojaka slavile su Valentina Vrbanc i Lorena Bosnar Zelenika, koje su u borbi za zlato nadigrale kombinaciju Maček/Morgan. Treće mjesto osvojio je par Kalar/Marolt, dok su četvrto mjesto osvojile Jakuc i Zackiewiczvs.

Turnir je organizirao gorički KOP Tur, a ove godine bio je i dio Otvorenog prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku, uz nagradni fond od 1500 eura.

Pješčana Arena, koju brojni igrači hvale kako ima sjajne uvjete za igru, ponovno je privukla puno zaljubljenika u ovaj sport, a zanimljivo i kako je na istom mjestu održan i prvi dječji Gorica Open. Svi sudionici su dobili priliku osjetiti kako je to zaigrati na pravom odbojkaškom turniru, štop je mladim odbojkaškim nadama bilo jedno zaista lijepo iskustvo.

Galerija slika

Gorica Open oduševio i ove godine: Vrhunski mečevi u Pješčanoj Areni Gorica Open oduševio i ove godine: Vrhunski mečevi u Pješčanoj Areni Gorica Open oduševio i ove godine: Vrhunski mečevi u Pješčanoj Areni

Podijeli