Novosti Sport Događanja

Gorica prokockala dva gola prednosti pa u završnici jedva spasila bod: Pokloni se dijele tek za Božić

07.05.2022. / Damir Žbulj

Odigrali su Gorica i Lokomotiva uzbudljivu utakmicu sa šest postignutih golova, dva crvena kartona i jednim kaznenim udarcem, a dvoboj je na kraju završio bez pobjednika, rezultatom 3:3.

Imali su Goričani u prvom poluvremenu i dva pogotka prednosti, uspjeli su to prokockati i Lokosi su pet minuta prije kraja u potpunosti uspjeli okrenuti rezultat u svoju korist.

Međutim, ipak je u 90. minuti turopoljski prvoligaš iz penala došao do remija i boda.

Odlično je Gorica otvorila dvoboj, u nekoliko navrata opasno zaprijetila, a sredinom prvog dijela došla i do prednosti. Atiemwen je raspalio iz daljine, a Nevistić je ponovno kardinalno pogriješio, baš kao i u prošlom kolu protiv Dinama. Lopta mu je prošla i kroz ruke i kroz noge pa završila u mreži...

Imali su i gosti svoje trenutke, posebno je opasno bilo u 31. minuti, kad je jedna odbijena lopta završila na gredi. Ipak, pet minuta prije kraja prvog dijela Kalik je sjajnim prodorom i oštrim udarcem s ruba kaznenog prostora povećao prednost domaćih, na radost malobrojnih navijača na Gradskom stadionu.

Lokomotiva je u samom finišu prvog poluvremena smanjila zaostatak, nakon dobre akcije Aliyua, Kulenovića i realizatora Pivarića, koji je snažnim udarcem probio Kotarskog.

Otvorena utakmica nastavila se i u drugom poluvremenu, a prvi su do pogotka došli gosti, koji su pola sata prije kraja uspjeli izjednačiti, odličnim udarcem Aliyua.

Ubrzo nakon toga, Pivarić je zaradio drugi žuti karton i isključenje, ali je brojčanu nadmoć Gorica imala tek pet minuta, kad je drugu javnu opomenu zaradio i Keita.

U 75. minuti još se jednom istaknuo Dominik Kotarski, spektakularnom obranom 'zicera' Smakaju, ali desetak minuta kasnije nije imao izgleda. Steenvoorden je izgubio loptu, a Aliyu je asistirao Kulenoviću za 2:3 na semaforu.

Ipak, u samoj završnici ekipa Samira Toplaka izbjegla je četvrti uzastopni poraz. Nakon ubačaja u kazneni prostor Vranjković je igrao rukom u duelu s mladim Nezirovićem, Pejin svira penal, a Kalik je siguran s bijele točke.

"Svašta se događalo, ne mogu sve niti analizirati. 'Uzmeš pušku i ubiješ se k'o trener'," slikovito je opisao Toplak ovu utakmicu.

"Jako dobro smo ušli u utakmicu, sve je dobro funkcioniralo, dominirali smo, mogli smo otići na tri razlike. Nismo, oni su smanjili i onda je krenula panika. Napravili su jednu izmjenu na poluvremenu koja im je donijela puno energije, mi smo se povukli i opasno smo živjeli..."

"Na kraju zaslužena podjela bodova, svakom je pripalo po jedno poluvrijeme. Ogromne greške su nas koštale pobjede. Iščupali smo bod i to je dobro, ali pokloni se dijele tek za Božić," još je jednom poentirao Toplak.

Iako je završilo bez pobjednika, ovaj dvoboj posebno će pamtiti mladi Lovro Nezirović, koji je debitirao za prvu momčad a još nema niti 17 godina. Juniori Skrbin, Jug, Brlek i strijelac Cruz bili su na raspolaganju treneru Raiću za okršaj s Hajdukom, koji je završio 1:0 slavljem i ulaskom Goričana u borbu za naslov prvaka Hrvatske. Vodeći Hajduk ima tek dva boda prednosti, četiri kola prije kraja.

 

-->>> Cruz 'pojeo Hajduk za doručak', juniori Gorice slavili u vatrenom okršaju i uključili se u borbu za naslov prvaka Hrvatske!



U pretposljednjem kolu HT Prve lige Gorica će u petak gostovati kod Hrvatskog dragovoljca, dok će sezonu zaključiti domaćim susretom s Osijekom.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli