Novosti Sport Događanja

Gorica pronašla napadača u slovenskom viceprvaku Mariboru

19.07.2024. / Damir Žbulj

Turopoljski prvoligaš predstavio je još jedno pojačanje za novu sezonu. Bit će to bivši hrvatski U-21 reprezentativac, danas 29-godišnji Marko Kolar.

Kolar u Veliku Goricu stiže nakon što je godinu dana proveo u slovenskom Mariboru, gdje je u 25 nastupa upisao tri pogotka i četiri asistencije.

Završnicu prošle sezone proveo je sjedeći na klupi, baš kao i početak nove, kad je bio dio ekipe Maribora u kvalifikacijama za Europsku ligu.

Vjerojatno je i to jedan od razloga zašto je odlučio potražiti neki novi izazov, iako je imao još godinu dana važeći ugovor s aktualnim slovenskim viceprvakom.

U Gorici je tako izgleda proradila 'zagorska veza', jer je i Martin Šlogar, koji je redove Gorice pojačao proteklog tjedna, također rodom iz Zaboka.

Nakon što je prve nogometne korake napravio u zabočkoj Mladosti i Tondachu iz Bedekovčine, Marko je dobio priliku u zagrebačkom Dinamu, gdje je prošao tamošnju Nogometnu školu. Za mjesto u prvoj ekipi nije se izborio pa se okušao prvo u Lokomotivi pa onda i u tadašnjem zaprešićkom Interu. Igrao je i u poljskoj, prvo u Wisli iz Krakowa, a nakon dvije godine nizozemskog Emmena, u onoj iz Plocka. Lani je stigao u Maribor, ali ove sezone ipak ćemo ga gledati u goričkom dresu s brojem 21.

Odlaskom Tima Matavža i Nikole Vujnovića oslobodilo se mjesto u napadu turopoljskog prvoligaša, gdje će mu konkurencija biti mladi Ante Matej Jurić i Caio da Cruz, ako ga klub ne pošalje na neku novu posudbu.

Kolar ima veliko iskustvo, a nadamo se kako još uvijek ima kvalitetu za hrvatske prvoligaške travnjake.

Priliku za debi imat će u subotu u pripremnom dvoboju protiv mađarskog Budafoki MTE-a, u slovenskom Čatežu, dva tjedna prije starta nove sezone i domaćeg dvoboja s Varaždinom. 

 

Podijeli