Novosti Sport Događanja

Gorica prvo u Đakovu, u subotu stiže Rijeka: Svako gostovanje u Kupu nosi svoje opasnosti

11.09.2024. / Damir Žbulj

Nogometaše Gorice u srijedu od 16.30 sati očekuje novi izazov, gostovanje u Đakovu kod Croatije u šesnaestini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

Za vrijeme reprezentativne pauze trener Rajko Vidović je pripremao svoju momčad, a dobio je i dva pojačanja. Prvenstveno mladog albanskog reprezentativca, veznjaka Adriona Pajazitija, dok je u klub stigao i nešto iskusniji 25-godišnji Mesaque Dju, bivša velika mlada nada portugalskog nogometa, koji igra na poziciji krilnog napadača. Obojica bi trebala donijeti širinu u ovaj gorički kadar, ali vjerujemo i kako će se pokazati i kao velika pojačanja.

Adrion je prije nekoliko dana bio dvostruki strijelac u 2:1 pobjedi U-21 albanske reprezentacije protiv Švicarske, u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Mensur Mujdža vjeruje da je Gorica spremna za nove izazove: "Kup utakmica koja nas čeka u Đakovu za nas je sigurno jedna zamka. To je protivnik koji je kvalitetan u svoj ligi, neće nam biti lako, jer svako gostovanje u Kupu nosi svoje opasnosti. Međutim, iskreno se nadam da smo se dobro pripremili..."

"O utakmici koja nam slijedi u prvenstvu ćemo razmišljati kad odradimo Kup, nadam se pozitivno," istaknuo je pomoćni trener turopoljskog prvoligaša.

Osvrnuo se Mujdža i na nova lica u svlačionici: "Sigurno će nam dobro doći ova pojačanja. Oni tek trebaju pokazati svoje kvalitete, trebat će im malo vremena za adaptaciju, nadamo se kako će se što prije integrirati u ekipu i da će svoje kvalitete pokazati na treninzima, a onda i na utakmicama."

"Mislim da će dečki biti u kadru, Adrian je imao svoju utakmicu za U-21 reprezentaciju i putovanje, vidjet ćemo koliku će minutažu dobiti. Bitno je samo da se dečki dobro adaptiraju na ove naše uvjete i onda će nam biti lakše u budućnosti."

Croatia iz Đakova član je 3. NL Istok, a u prošlom kolu upisali su poraz na gostovanju kod Radničkog u Dalju. Jasno je tko je ove srijede favorit, ali suparnika se ipak treba shvatiti maksimalno ozbiljno.

"Nećemo raditi neke prevelike promjene u sastavu, cilj nam je da prođemo i da svi iz te utakmice izađemo zdravi i bez kartona. To bi bilo idealno. Ali, sigurno nas očekuje jedna maksimalno zahtjevna utakmica, morat ćemo biti maksimalno posvećeni kako bismo prošli dalje," dodao je Mujdža.

Goricu u subotu čeka puno zahtjevniji izazov, jer na Gradski stadion stiže Rijeka, u šestom prvenstvenom kolu. Prije ove reprezentativne pauze Vidovićeva momčad je nadigrala Šibenik i s 2:1 je stigla do svog prvog ovosezonskog slavlja. Bilo bi sjajno kada bi Gorica ovaj tjedan i prošla u Kupu i iznenadila Riječane, koji su nakon smjene trenera i odlaska Željka Sopića, ali i europskog posrtaja, još uvijek pri vrhu ljestvice, s dva boda manje od Dinama, s kojim su u prošlom kolu na Rujevici odigrali 1:1.

Gorica je, uz Pajazitija, imala nekoliko reprezentativnih izostanaka. Merveil Ndockyt igrao je u početnom sastavu za svoj Kongo protiv Južnog Sudana u kvalifikacijskoj pobjedi za Afrički kup nacija. U početnom sastavu hrvatske U-18 reprezentacije u 5:3 pobjedi protiv Južne Koreje igrao je Luka Vrzić, koji je u drugom poluvremenu nosio kapetansku traku, a minutažu je upisao i Fran Kasumović. Na prijateljskom turniru sudjelovala je i U-19 reprezentacija Hrvatske, igrali su i Toni Majić i Ante Sušak, koji su u 1:1 remiju s Engleskom ušli u drugom poluvremenu.

 

 

Standings provided by Sofascore

Podijeli