Novosti Sport Događanja

Gorica se lako obračunala s Novigradom

04.11.2017. / Sportska redakcija

Odveli su nogometaši Novigrada u utorak u Kup susretu Dinamo do jedanaesteraca. No, u današnjem susretu u Velikoj Gorici nisu bili niti sjena te momčadi. Zasluge za to u najvećoj mjeri idu domaćim igračima koji su sjajnom izvedbom porazili goste iz Novigrada s 5:2.

-Dobro smo pripremili utakmicu. Nametnuli smo svoje stvari od prve minute i samim time usmjerili smo utakmicu na naš mlin. Dečki su pokazali da se iz utakmice u utakmicu sve više dižemo i prezentiramo sve bolji nogomet koji nam donosi i dobre rezultate- nakon utakmice nam je rekao trener Gorice, Ivan Prelec.

Golijadu na ušminkanom Gradskom stadionu otvorio je u 15. minuti svojim prvijencem u dresu Gorice Henrik Ojamaa, a do 31. minute gostujući vratar Kristijan Boglić još je dva puta vadio loptu iz svoje mreže nakon zgoditaka Leona Šipoša i Damira Žutića.

Odigrala je Gorica sjajnih prvih 45. minuta, a u istom ritmu ušle se i u nastavak. U 52. minuti na semaforu je poslije lijepo izvedenog slobodnog udarca u režiji Michaela Maslowskog svijetlilo 4:0, da bi samo četiri minute kasnije na asistenciju Poljaka svoj drugi pogodak postigao Leon Šipoš. Visoko vodstvo dovelo je do malog opuštanja u redovima Gorice što gosti koriste i kažnjavaju preko Belakovića i Cenaja koji su ublažili poraz.

2. HNL, 15. KOLO
HNK GORICA – NK NOVIGRAD 5:2 (3:0)
STRIJELCI: 1:0 Ojamaa (15), 2:0 Šipoš (24), 3:0 Žutić (31), 4:0 Maslowski (52), 5:0 Šipoš (56), 5:1 Belaković (64), 5:2 Cenaj (90)
HNK GORICA: Kahlina, Jančetić, Žutić, Sedlaček (od 73. Milanović), Čagalj, Marina, Ljubisavljević, Šipoš, Maslowski, Ojamaa (od 71. Humeljak), Muhar (od 67. Zenko). TRENER: Ivan Prelec
NK NOVIGRAD: Boglić, Zirdum, Vrhovac, Pierre (od 57. Doći), Belaković, Batelić (od 46. Cenaj), Smirnov (od 67. Živković), Pamić, Pilj, Filipović, Burić

Galerija slika

Gorica se lako obračunala s Novigradom Gorica se lako obračunala s Novigradom Gorica se lako obračunala s Novigradom Gorica se lako obračunala s Novigradom Gorica se lako obračunala s Novigradom Gorica se lako obračunala s Novigradom Gorica se lako obračunala s Novigradom Gorica se lako obračunala s Novigradom Gorica se lako obračunala s Novigradom Gorica se lako obračunala s Novigradom

Podijeli