Novosti Sport Događanja

Gorica u Gradskom vrtu: Veliki su favorit, ali nemamo se čega bojati

25.09.2020. / Damir Žbulj

Nogometaše Gorice u subotu u Osijeku čeka novi prvoligaški izazov. Poslije dva razočaravajuća rezultata, domaćeg remija s Istrom i poraza u finalu Županijskog kupa od trećeligaša Kurilovca, ekipa Valdasa Dambrauskasa na jednom od težih gostovanja tražit će priliku za povratak na pobjedničke staze.

Goričani su i dalje pri vrhu domaćeg prvenstva, s jednakim brojem bodova kao i aktualni prvak Dinamo. No, u prva četiri kola pobjeđivali su Varaždin, Slaven Belupo, Šibenik i desetkovanu Lokomotivu. Prava snaga ove momčad vidjet će se nakon okršaja s Osijekom pa Hajdukom, Dinamom i Rijekom, u preostala četiri kola prvog kruga nove sezone.

"Vidjet ćemo u subotu u koliko smo dobrom stanju, kako ćemo odigrati. Čeka nas lijepi izazov, odgovorno smo se pripremali za njega. Osijek je u dobroj formi, u maloj euforiji, s novim trenerom. Igraju i ponovno pred svojim navijačima i ne dvojim kako će im to dati dodatni poticaj. Moramo biti u svom najboljem izdanju!"

"Imamo nekih 'načetih' igrača, ali to je u ovom trenutku normalno. U ekipi je više od 20 igrača, svatko tko dobije priliku mora ju iskoristiti. Svi se radujemo utakmici," naglasio je trener Dambrauskas.

Posljednje gostovanje u Gradskom vrtu Gorica je izgubila, Mirko Marić i Žaper su svladali Kahlinu. Lovrić je u sudačkoj nadoknadi samo ublažio poraz...

"Imaju dobar balans, jedna su od najboljih momčadi u Hrvatskoj. Na svakoj poziciji imaju prave lidere i mislim kako će se boriti za najviše pozicije. Veliki su favoriti u subotnjoj utakmici, ali ovo nam je, ponavljam, pravi izazov, kako bismo vidjeli gdje smo u odnosu na najbolje momčadi u državi. No, samo kroz takve utakmice možeš rasti, individualno i kao ekipa. Tako gledamo na ovaj okršaj," dodao je litavski strateg.

Povratak gledatelja na tribine sigurno će Bijelo-plavima biti dodatni poticaj.

"Nemamo se čega bojati, navijači na tribinama bit će nam samo motivacija. U ovo vrijeme pandemije koronavirusa ostali smo bez brojnih gledatelja i svaki igrač želi igrati pred punim tribinama. Publika će biti dodatni poticaj za Osijek, ali i za nas, kako bismo se pokazali u najboljem izdanju. Moji igrači na to gledaju kao veliku priliku..."

Marića više nema u vrhu osječkog napada, ali povratak Nenada Bjelice u Osijek na mjesto trenera još je jedan dodatni plus subotnjem domaćinu. Bjelko je na klupi Dinama u svih sedam međusobnih okršaja s Goricom na kraju slavio...

"Lijep je to rekord, ali prošli rezultati ne utječu na buduće okršaje. Bit ćemo spremni, a svaki niz jednog dana mora završiti. Ovakve utakmice ne dobivaju se samo kroz taktiku, treba kreirati svoje trenutke, ne ih samo čekati. Moramo zaista dati sve do sebe na travnjaku kako bismo zaustavili tu pobjednički seriju njihovog trenera. Vidjet ćemo, bolji će pobijediti," zaključio je Dambrauskas.

Okršaj u Osijeku počinje u 19.05 sati, a u ranijem terminu od 17 sati Šibenik gostuje u Puli. Susreti Dinama i Rijeke te Slaven Belupa i Lokomotive odgođeni su zbog europskih dvoboja naših klubova. Hajduk će u nedjelju ipak igrati s Varaždinom.

HT Prva liga:
1. Dinamo 5 +11 13
2. HNK Gorica 5 +7 13
3. Hajduk 4 +2 7
4. Osijek 5 0 7
5. Varaždin 5 -3 7
6. Rijeka 4 -2 6
7. Slaven Belupo 5 -1 4
8. Šibenik 5 -2 4
9. Lokomotiva 5 -7 4
10. Istra 1961 5 -5 1

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli