Novosti Sport Događanja

Gorica za potvrdu kvalifikacija treba bod

23.05.2017. / Sportska redakcija

Nogometaši Gorice uoči posljednjih devedeset minuta drže drugo mjesto koje vodi u prvoligaške kvalifikacije s posljednjeplasiranom momčadi 1. HNL. Prema trenutnom položaju na ljestvici protivnik Gorice koja za matematičku potvrdu drugog mjesta treba još jedan bod trebala bi biti Cibalia.

U Plavim salonima već odavno su sve misli usmjerene na ta dva susreta, zbog čega se u nedjeljnom susretu kod prvaka Rudeša ništa nije željelo prepustiti slučaju. Osim što su pobjedom od 2:0 pokvarili slavlje domaćina, igrači Gorice kojima je prijetila opasnost od pauze u kvalifikacijskim susretima zaradili su žute kartone pa će tako propustiti nedjeljni dvoboj protiv Solina koji se također još uvijek nada kvalifikacijama. No, za drugo mjesto sastavu Mirka Labrovića u Velikoj Gorici igra jedino pobjeda.

Nakon posljednjeg 32. kola poznato je kako drugoligaško društvo napuštaju Imotski, Zagreb i Hrvatski dragovoljac. No, konačnu odluku ipak će donijeti HNS koji bi ovih dana trebao obznaniti i odluku o tome koji su klubovi dobili prvoligašku i drugoligašku licencu.

Podijeli