Novosti Sport Događanja

Gorica zaradila na Kotarskom: Uvijek ću se rado sjetiti tih godinu dana koje sam proveo ovdje

27.06.2022. / Damir Žbulj

Kao što smo i nagađali, HNK Gorica je prodao Dominka Kotarskog u PAOK iz Soluna! Odličan je to posao za turopoljskog prvoligaša, koji je čuvara mreže hrvatske U-21 reprezentacije otkupio od Ajaxa i onda još zaradio na njemu transferom u redove grčkog velikana...

"Prije svega, želio bih zahvaliti predsjedniku Črnku, trenerima, igračima i svim ostalim zaposlenicima na ukazanoj prilici te ugodnoj i obiteljskoj atmosferi tijekom cijelog perioda provedenog u klubu. Gorica mi je omogućila napredak u nogometnom smislu i uvijek ću se rado prisjetiti tih godinu dana koliko sam proveo u klubu. Gorici i sad već bivšim suigračima želim puno sreće u nadolazećim sezonama," rekao je na oproštaju.

 

Kotarski je rodom iz Zaboka, karijeru je počeo u Tondachu iz Bedekovčine, prošao je Nogometnu školu Dinama, a kao talentirani mladić je 2018. godine prešao u redove nizozemskog Ajaxa, u tamošnju cijenjenu nogometnu akademiju. U Goricu je stigao prije godinu dana, a upisao je 28 nastupa, od čega četiri u Kupu Hrvatske.

Prema neslužbenim informacijama Gorica je Kotarskog od Ajaxa otkupila za milijun eura, a u grčki PAOK prodan je po dvostruko višoj cijeni.

Gorica sada do početka sezone treba 'pronaći' prvog vratara. Jan Paolo Debijađi čeka svoju priliku, a protiv Varaždina je na probi bio Karlo Žiger, još jedan mladi hrvatski vratarski potencijal, koji je član londonskog Chelseaja i mogao bi u Gorici pronaći sredinu u kojoj će braniti na visokoj razini, baš poput Kotarskog.

 

Podijeli