Novosti Sport Događanja

Goričani ipak bez izgleda u Gradskom vrtu

29.01.2023. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice u Gradskom vrtu nisu ponovili prošlotjednu partiju s Maksimira te su na kraju uvjerljivo poraženi od Osijeka.

Završilo je 'samo' 2:0, ali je domaćin bio dominantan u svakom pogledu te je imao i još nekoliko fantastičnih prilika, koje nije uspio realizirati.

Već od uvodnih minuta susreta Bijelo-plavi su zagospodarili travnjakom te su stavili Banića na muke...

Prvi opasan pokušaj Špoljarića je bio blokiran, nakon udarca iz kuta Barišić je pucao malo iznad grede, a nekoliku puta zaprijetio je i Lovrić, kojeg se i dan danas jako dobro sjećaju navijači Gorice.

Špoljarić je u 14. minuti uzdrmao vratnicu, a praktički u idućem napadu domaćin je poveo. Gržan je lagano probio po desnoj strani, odlično centrirao, a Mierez je sjajnim udarcem glavom svladao Banića.

Čim se krenulo s centra Gorica je mogla izjednačiti, ubacio je Majstorović u kazneni prostor, obrana Osijeka je slabo reagirala, Ante Matej Jurić je nije najbolje snašao na petercu, a Petković je na odbijenoj lopti reagirao katastrofalno te je poslao loptu pored gola.

Mierez je na isteku prvih pola sata također pogodio okvir gola, a do poluvremena još je jednom bilo opasno ispred Banića. Caktaš je pucao, a goričku mrežu spasio je Mrzljak.

Sve je bilo odlučeno pola sata prije kraja, kad je Lovrić iskoristio pogrešku obrane Gorice, njegov oštar udarac odbio je Banić. Jugović također nije uspio svladati goričku 'jedinicu', ali je na pravom mjestu Špoljarić, koji je loptu zakucao pod gredu.

Imao je Osijek još nekoliko dobrih situacija, međutim, rezultat se nije više mijenjao.

Sopić je pokušao iznenaditi s početnim sastavom, krenuo je s tri stopera, ali je vrlo brzo shvatio kako na taj način neće zaustaviti domaće ofenzivce. U nastavku je pokušao s Mitrovićem, Vujnovićem, Prširom, Matavžom, ali bez uspjeha. 

Protiv raspoloženog Osijeka teško se moglo više očekivati, ali ovu utakmicu se već treba zaboraviti i čim se igrači vrate u Veliku Goricu moraju početi s pripremama za iduće kolo i nedjeljni domaći dvoboj sa Šibenikom, izravnim konkurentom za ispadanje.

Turopoljski prvoligaš je i dalje na samom dnu s devet osvojenih bodova, dok Šibenik ima četiri više...

Bit će vatreno na Gradskom stadionu iduće nedjelje od 15 sati!

Gorica je i u Gradskom vrtu imala podršku malobrojnih, ali vjernih navijača pa se nadamo kako će turopoljski ljubitelji nogometa u nastavku sezone pomoći ekipi da izbori ostanak u HNL-u. 

 

 

(Foto: Danica Barišić)

Podijeli