Novosti Sport Događanja

Goričani vjeruju u 'čudo' na Maksimiru: Za sve uvijek postoji 'prvi put'

13.08.2021. / Damir Žbulj

Gorica je samo jednom uspjela pobijediti Dinamo! Bila je to prijateljska, pripremna utakmica prije nastavka, zbog korone, prekinute sezone, lani u svibnju na Maksimiru.

Bilo bi lijepo da se nešto slično ponovi i ovog petka od 20 sati, kad Goričani gostuju kod hrvatskog prvaka.

"Za sve uvijek postoji 'prvi put'. Činjenica da Gorica u 13 utakmica nije dobila Dinamo ne znači ništa. To je statistika kojom se bave statističari i njima je to zanimljiv podatak. Pred nama je nova utakmica, novi izazov i ja vjerujem kako ćemo na njega odgovoriti najbolje što možemo, da ćemo pružiti dobru igru i nadamo se pobjedi," jasan je bio trener Krunoslav Rendulić.

Bila je to neka 'druga' Gorica, trener je bio Litavac Dambrauskas, kapetan Kahlina bio je među vratnicama, Suk i Kalik, koji se još uvijek oporavljaju od ozljeda, 'držali' su sredinu terena, a u špici je bio Cherif Ndiaye...

Upravo su nizozemski veznjak i senegalski napadač bili strijelci, dok je jednom zabio i Golubickas, koji je još uvijek u goričkom kadru, ali daleko od prve momčadi.

U prošlom kolu Hajduk je slavio na Gradskom stadionu, prvi puta od kad je Gorica u HT Prvoj ligi.

"Izgubili smo, ali nismo bili inferiorni. Prvo poluvrijeme smo podbacili, a ono što treba popraviti je koncentracija. Greške moramo svesti na minimum, točnije, ne smijemo ih raditi ako želimo do pozitivnog rezultata na Maksimiru," osvrnuo se strateg Gorice pa dodao:

"Idemo tamo po bodove, to je jasno!"

Plavi su prije nekoliko dana ostvarili još jednu veliku europsku pobjedu, izborili su svoje mjesto u playoffu Lige prvaka. Prva utakmica kod moldavskog Sheriffa čeka ih već u utorak i sigurno je kako će trener Damir Krznar protiv Gorice na maksimirski travnjak izvesti 'kombiniranu' momčad.

"Dinamo ima gust raspored i primorani su 'miksati' momčad. Sigurno je kako će to napraviti, ali teško mi je reći tko će igrati, a tko neće."

"Ništa to ne umanjuje njihovu kvalitetu, oni imaju 25 igrača podjednake kvalitete, imaju širok kadar i svi oni koji ne budu igrali protiv nas imaju dostojne zamjene. Ne vidim tu neku našu prednost," zaključio je Rendulić.

U 13 međusobnih dvoboja Gorice i Dinama uspio je turopoljski prvoligaš samo jednom uzeti bod, prošle godine pod vodstvom Valdasa Dambrauskasa.

Posebno se pamti nedavni okršaj u polufinalu Kupa, u kojem su Goričani uspjeli izboriti produžetke, ali su na kraju ipak pokleknuli, baš kao i siječnju ove godine, kad je Dinamo u sudačkoj nadoknadi s dva pogotka stigao do 3:4 slavlja.

U preostalim utakmicama petog kola, u subotu Lokomotiva dočekuje Istru 1961, a Hajduk na Poljudu igra protiv Slaven Belupa Deana Klafurića. U nedjelju Hrvatski dragovoljac gostuje kod Šibenika, a veliki derbi u Gradskom vrtu igraju Osijek i Rijeka.

HT PRVA LIGA
1. Osijek 4 +5 10
2. Rijeka 3 +4 7
3. Hajduk 4 +2 7
4. Lokomotiva 3 +2 7
5. Gorica 4 -1 6
6. Slaven Belupo 4 +1 5
7. Dinamo 3 +2 4
8. Istra 1961 3 -1 3
9. Šibenik 4 -6 1
10. Hrvatski dragovoljac 4 -8 0

Podijeli