Novosti Sport Događanja

Gorici vrlo važni bodovi iz Varaždina

20.03.2017. / Sportska redakcija

Rukometaši Gorice s neugodnog gostovanja u Varaždinu vratili su se s dva boda čime su ostali u borbi za plasman u Ligu za prvaka, dok je ta misija za domaće rukometaše koji su poraženi s 32:31 postala gotovo nemogućom.

Bila je to utakmica s dva poluvremena u kojem su domaći rukometaši u prvom dijelu imali plus pet (11:6), dok su u drugih trideset minuta rukometaši Gorice poveli s plus šest (26:20) u 46. minuti. No, domaći su igrači vratili utakmicu u egal, no preko Davora Ćavara i Ivana Laljeka Goričani su stekli dva pogotka prednosti, a junaka se u posljednjim trenucima prometnuo vratar Tomislav Sladoljev koji je četiri sekunde prije kraja obranio sedmerac najboljem varaždinskom strijelcu Bruni Viliju Zobecu.

-U posljednje tri sezone tamo smo slavili tri puta. Naravno da smo svi sretni i zadovoljni, pa da smo i izgubili ne bi si mogli ništa predbaciti jer smo pokazali ono najbolje od sebe- kaže trener Hrvoje Pekera.

Pobjedom je Gorica produljila nadu u ulazak u Ligu za prvaka, a da bi ona bila još bliže u pretposljednjem kolu igrači Gorice trebaju ostvariti pobjedu protiv direktnog suparnika, momčadi Poreča.

-Bit će to teška utakmica, a nama i njima ti će bodovi puno značiti. Dečki znaju da nas ta dva boda vode blizu cilja, tako da ja ne sumnjam u njih- o nadolazećoj utakmici će trener Pekera.

PREMIJER LIGA, 16. KOLO
GRK VARAŽDIN 1930 – HRK GORICA 31:32 (13:14)    
GRK VARAŽDIN 1930: Špikić 10 obrana, Šipić 6, Zobec 9, Jerenec 2, Vincek, Vujović 3, Vidaček 3, Črnila, Šuker, Tokić 3, Trojko 1, Hirš 1, Levak 2, Dunato, Koprek, Grbac 1.
HRK GORICA: Lončar, Ceković 6, Borić, Marjanović 2, Laljek 5, Krstanović 1, Matić 3, Nedić, Dijanić, Ćavar 6, Sladoljev 12 obrana, Buhiniček 2, Vladušić 2, Bura 5, Barišić.

Podijeli