Novosti Sport Događanja

Gradići i Polet pobjedama zaključili prvenstvo

07.06.2017. / Sportska redakcija

Prvenstvo Međužupanijske nogometne lige proteklo je u dominaciji Udarnika čiji su igrači predvodili ligašku kolonu od prvog do posljednjeg kola osvojivši tako zasluženi naslov prvaka i ulazak u 3. HNL.

Uspješnu sezonu Kurilovčani su zaključili susret protiv Ponikva. Miroljubljivih 0:0 nikog nije pretjerano razočaralo, jer u Kurilovcu je nakon posljednjeg sučevog zvižduka započelo slavlje koje je potrajalo do dugo u noć.

I dok je Udarnik još prošlog ljeta najavio napad na 3. HNL, ostala dva turopoljska predstavnika Gradići i Polet za cilj su jedino imali ostanak u ligi koji su na posljetku i ostvarili. Obje momčadi od sezone su se oprostile pobjedama, Gradići su u Zaboku s 3:2 svladali Mladost, dok je Polet na Zvrniku s 2:0 svladao Radoboj.

Prvenstveni start Gradića nije bio najbolji što je dovelo i do razlaza s trenerom Željkom Pavkovićem kojeg je naslijedio Zoran Tomčić s kojim je u paketu iz Poleta u Gradiće stigao i iskusni Siniša Ferenček nakon čega je uslijedio put prema gore koji je okončan osvajanjem jedanaestog mjesta.

-Odradili smo veliki posao. Kad sam stigao imali smo 1 bod, da bi prvenstvo završili s 41 osvojenim bodom. Za ostvarenje cilja najzaslužniji su igrači, a vjerujem da ćemo uspješnu polusezonu završiti osvajanjem Kupa- rekao nam je trener Gradića, Zoran Tomčić.

Poziciju slabiji od Gradića su nogometaši Poleta koji su s 40 osvojenih bodova zauzeli dvanaestu poziciju. Nakon uspješne jeseni Polet je proljetos katastrofalno ušao u prvenstvo nakon čega je došlo i do promjene na trenerskoj klupi na koju je sjeo Milan Matanović koji je u završnici prvenstva uspio momčad vratiti na pobjednički kolosijek.

Podijeli