Novosti Sport Događanja

Gradići ostaju u 4. NL, kraj 'bajke' u Lukavcu

04.07.2024. / Damir Žbulj

Ove godine među niželigaškim klubovima vlada posebna pomutnja, jer još uvijek se ne zna tko će sve zaista preseliti u niži rang natjecanja, a tko će zadržati svoje mjesto...

Stigla je najavljena reorganizacija ligaškog sustava natjecanja, ali, naravno, nisu u pitanju samo rezultati na travnjaku, nego i neke druge zakulisne 'igre i igrice', baš kao i financijski kapaciteti pojedinih klubova i sredina u kojima djeluju.

Neke stvari su sada ipak jasnije, u Lukavcu su se dogodile drastične i naprasne promjene, Gorana Gutešu je na mjestu predsjednika naslijedio Dubravko Fučkala, a klub je 'u paketu' s dosadašnjim čelnikom napustio i sportski direktor Gligora

Pod 'novim' imenom, HNK Lukavec, klub će svoje natjecanje nastaviti u JŽNL, koja bi se od iduće sezone trebala zvati Premier liga Zagrebačke županije, dok će na mjesto 'starog' Lukavca u 3. NL Centar sasvim izvjesno i prigodno uskočiti NK Inker, klub koji je osnovan prije dvije godine nakon što je legendarni izvorni zaprešićki klub završio u stečaju.

Novi 'pravni subjekt' ekspresno je napredovao kroz niže lige, a ove sezone Inker je, gle čuda, stigao uvjerljivo i do naslova prvaka Jedinstvene županijske nogometne lige, što su dobro i na svojoj koži osjetili dečki iz Turopoljca iz Kuča...

No, Inker iduće sezone neće igrati 4. NL nego bi ipak 'magično' trebao preuzeti mjesto Lukavca u 3. NL Centar. Od natjecanja je u ovom rangu odustao i Gaj iz Mača, a nevjerojatno je kako i Nogometni savez Zagrebačke županije na čelu s Nenadom Črnkom i Hrvatski nogometni savez, kao krovna organizacija, toleriraju i dopuštaju ovakva 'preslagivanja' i takvo 'labavo' tumačenje vlastitih regula.

Možda im to i odgovara...

Lukavec je u ovoj situaciji ostao praktički i bez cijele ekipe, Mihovil Rašić i Adrian Zenko već su predstavljeni u GNK Tigar Sveta Nedelja, a sada je na novom predsjedniku i novoj Upravi da posloži ekipu i za ovu razinu, što će također biti veliki izazov i iskreno im želimo svu sreću. 

U Lukavcu pak imaju 'sreće' da nisu završili u 2. Županijskoj nogometnoj ligi, najnižem stupnju natjecanja, gdje bi igrali derbije s Dinamo iz Novog Čiča.

GRADIĆI OSTAJU 


Izgleda da su u ovoj situaciji najviše profitirali u Gradićima, koji će, nakon što Inker magično preskoči jedan rang, ipak zadržati svoje mjesto u 4. NL Središte Skupina B te će tako i iduće sezone imati okršaje s Mraclinom.

Gradići će tako u ovom rangu hrvatskog nogometa biti 11. uzastopnu sezonu, a puno toga dobroga ove godine mogu zahvaliti treneru Zoranu Tomčiću, koji je posložio ekipu ovog proljeća i omogućio klubu bodovnu situaciju da na kraju, uz ostale okolnosti i povoljni razvoj situacije u drugim ligama, ipak ne ispadne iz 4. NL.

Kako sada stvari stoje, makar ništa neće biti apsolutno sigurno sve do završetka prijava za natjecanja i ždrijeba parova za iduću sezonu, u 'Premier' županijsku nogometnu ligu preselio je Ban Jelačić iz Vukovine, gdje će igrati s Turopoljcem iz Kuča, Poletom iz Buševca, Lomnicom, Klasom iz Mičevca, MeštricomHNK Lukavec.

U jedinstvenoj Prvoj ŽNL završili su Mladost Obrezina, Kupa iz Pokupskog te Posavec, Buna, Vatrogasac iz Kobilića i NK Turopolje, a u najnižem rangu trebao bi biti Dinamo-Hidrel iz Novog Čiča.

Pametniji će svi simpatizeri amaterskog nogometa biti za desetak dana, kada završe prijave klubova za novu sezonu.

Međutim, ono što je i službeno potvrđeno je kako će Gradići novu sezonu otvoriti pretkolom u Kupu Nogometnog saveza Zagrebačke županije, na gostovanju kod NK Pribić, u rodnom mjestu pokojnog kardinala Franje Kuharića, u blizini Krašića.

Polet u Buševcu već na prvoj prepreci mora preko Naftaša iz Ivanića.

Slobodni su u pretkolu, između ostalih, i nogometaši Kurilovca.

 

Podijeli