Novosti Sport Događanja

HNK Gorica II u borbi za vrh

30.10.2017. / Sportska redakcija

Mlada momčad goričkog drugoligaša pojačana s nekoliko prvotimaca (Veriga, Milanović, Zenko, Povoljnjak, Španja, Muhar) svladala je u jučerašnjem turopoljskom derbiju s visokih 7:0 momčad Lomnice. Pobjednik je bio odlučen već nakon deset minuta igre u kojima je Gorica zgodicima Roginića povela s 2:0. Do kraja susreta evidentna razlika u kvaliteti došla je do potpunog izražaja.

-Ulazak u utakmicu bio je najbolji ove sezone, dečki su sve ispoštivali. Protiv nas svi imaju želju da se dokažu, no jučer smo to ugasili u prvih deset minuta- o utakmici će trener HNK Gorice II, Perica Vidak.

Dobrim igrama i rezultatima Gorica, koja je ove sezone doživjela samo jedan poraz, definitivno se uključila u borbu za vrh, za prvoplasiranim Lukavcem četiri kola prije jesenske stanke zaostaje šest bodova. U tom uzletu uvelike im je pripomoglo i „spuštanje“ igrača iz prve momčadi, prvenstveno Damira Milanovića koji je pokazale su prošle utakmice, istinski vođa momčadi na terenu.

-Naš cilj je i dalje napredovati iz utakmice u utakmice te pokušati osvojiti što je moguće više bodova. Osim toga, i dalje ćemo težiti da što više naših mladih igrača osjeti seniorski nogomet- kaže Vidak čiju momčad za vikend očekuje još jedan sraz protiv turopoljske momčadi.

Nakon domaćih susreta protiv Lukavca i Lomnice, za vikend Goricu II očekuje gostovanje u Mičevcu kod Klasa, koji je u jučerašnjem susretu remizirao u Kupincu odigravši s istoimenim domaćinom 1:1.

Podijeli