Novosti Sport Događanja

HNS financira postavljanje hibridnog travnjaka na velikogoričkom Gradskom stadionu

28.04.2021. / Damir Žbulj

Hrvatski nogometni savez raspisao je međunarodni natječaj za izgradnju i uređenje hibridnih travnjaka u Velikoj Gorici, Splitu, Šibeniku i Varaždinu.

Velikogorički Gradski stadion tako će dobiti identičnu podlogu, kakva je već postavljena na Maksimiru, u Kranjčevićevoj, Puli, Zaprešiću i Koprivnici, kroz projekt koji je započeo 2018. godine.

-Sa izvršnim direktorom Hrvatskog nogometnog saveza Marijanom Kustićem i Nenadom Črnkom, predsjednikom HNK Gorica potpisali smo tripartitni ugovor o izgradnji hibridnog travnjaka u sklopu Gradskog stadiona u Velikoj Gorici. Projekt će biti sufinanciran sredstvima UEFA-e i Hrvatskog nogometnog saveza- izjavio je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.

Rijeka je takav travnjak sama napravila na Rujevici, a Osijek će ga napraviti na novom stadionu na Pampasu.

Cijeli postupak provodi se na temelju Zakona o javnoj nabavi, a procijenjena vrijednost za sva četiri terena iznosi dva i pol milijuna eura, bez PDV-a.

Izvor sredstava za ovaj ugovor je UEFA - HatTrick V Hrvatska – Obnova i uređenje nogometnih igrališta klubova Prve hrvatske nogometne lige.

Dakle, riječ je o hibridnom travnjaku (Hybrid grass tehnologiji), koji se postavlja u širokim rolama sastavljen od umjetnog i prirodnog travnjaka. Hibridni travnjak izrezuje se iz uzgoja u role te doprema, dostavlja u kamionima hladnjačama na gradilište, nogometni teren gdje se vrši instalacija i montaža hibridnog travnjaka.
Ponuda mora biti dostavljena i zaprimljena najkasnije do 6. svibnja u 13 sati.

"Hrvatski nogometni savez u sklopu UEFA HatTrick programa poziva sve potencijalne ponuditelje na dostavu ponuda za nabavu građevinskih radova za obnovu i uređenje nogometnih igrališta s hibridnom travom na terenima klubova Hrvatski Telekom Prve lige. Natječajnu dokumentaciju može preuzeti na ovoj POVEZNICI.

Molimo sve zainteresirane da se jave na mail nabava@hns-cff.hr kako bi dobili pristupne podatke za preuzimanje projektne dokumentacije i troškovnika koji su sastavni dio natječajne dokumentacije," piše hns-cff.hr. 

S odabranim ponuditeljem, čija ponuda bude pravovaljana i odabrana, sklopit će se ugovor o izvođenju radova najkasnije do 24. svibnja.

Uvođenje u posao izvođača radova bit će odmah po potpisu ugovora, a rok za završetak radova je 22. srpnja ove godine i tada novi travnjak treba biti spreman za odigravanje utakmica.

 

Galerija slika

HNS financira postavljanje hibridnog travnjaka na velikogoričkom Gradskom stadionu

Podijeli