Novosti Sport Događanja

HOK Gorica: Odbojkaška priča koja napreduje svakog dana

24.10.2017. / Sportska redakcija

Ljeto za nama donijelo je nekoliko značajnih i velikih promjena u Školi odbojke Gorica koja je prerasla u još ozbiljniji odbojkaški kolektiv koji je sada preimenovan u HOK Gorica i čije će igračice ove jeseni premijerno zaigrati u Trećoj ligi, čime je otvorena nova stranica klupskog razvoja i daljnjeg uzdizanja

Jedna od ljepših i pozitivnijih priča goričkog sporta, kada je u pitanju sport djevojaka, svakako je Škola odbojke Gorica koja je ovog ljeta još malo prerasla okvire te je izrasla u Hrvatski odbojkaški klub Gorica koji je od ovog ljeta član Odbojkaškog saveza Zagrebačke županije, ali i Hrvatskog odbojkaškog saveza, a zbog čega je došlo i do promjene klupskog imena. Osim toga, klub će u natjecanju prvi put imati i seniorsku ekipu koja se uključila u natjecanje Treće lige, a gdje će ih povesti Ines Rendulić, koja je uz glavne protagonistice cijele ove priče, Dijanu Breko i Katarinu Ćosić, bila dijelom one čuvene prve generacije Azeninih igračica. No, naglasak je i dalje na djeci i njihovom pravilnom sportskom odgoju zbog čega im svakodnevno pristupa sve više djece.

-Broj djece nam i dalje raste. Ušli smo u nove dvorane i škole, što je lijepo jer smo sada prisutni u gotovo svakom dijelu grada- s ponosom je istaknula Katarina Ćosić.

S natjecanjem kreće i novoformirana ekipa seniorki

Novoformiranu seniorsku ekipu koja ovog mjeseca kreće s ligaškim natjecanjima u Trećoj ligi činit će kadetkinje i juniorke, koje će, između ostalog, igrati i sa svojim vršnjakinjama, a uz njih, tu su i dalje ekipe kikića, superminija, mini odbojke, male odbojke te mlađe kadetska ekipa. Za sve ove ekipe treba osigurati i što kvalitetniji trenerski kadar pa su se tako Dijani Breko, Katarini Ćosić, Zrinki Petrović, Dijana Prevolnik i Nikolini Humić ovog ljeta priključili Jurica Antić i Ines Rendulić. Jurica, koji je već prošlog proljeća na prijateljskoj osnovi surađivao s djevojkama, od ove jeseni vodi mlađe kadetsku ekipu koja je mahom sastavljena od djevojčica poniklih u klubu, a za koje se vjeruje da će u dogledno vrijeme biti pravi predstavnici HOK Gorice.

-Mi nismo planirali ići u tu Treću ligu jer naš je plan bio kako rastu našu djeca, da tako raste i klub, no kada se uz Ines na dolazak odlučilo i petnaest djevojaka koje je ona trenirala, nismo imali drugog izbora- priča nam Dijana Breko koja se zajedno s Katarinom odlučila i igrački aktivirati bude li to potrebno.

-Mi smo spremne uskočiti i pomoći im. Pa mlade smo- uz smiješak će Didi.

Prošle sezone te su djevojke bile pri vrhu lige, dok bi ove s pojačanim i ozbiljnim radom, ali i možebitnim pojačanjima, trebale izboriti promociju i u ligu više.

-S obzirom na godište i dob, imaju sve pa čak i više od onoga što smo im mogli priuštiti. Puno toga smo nas dvije izvukle na vlastiti obraz, jer mi uzdignute glave hodamo Velikom Goricom. Gdje god smo došle, ljudi su nam otvorili svoja vrata- priča nam dalje Dijana.

Lijepa i dobro posložena priča

Sve to dobri su temelji za nastavak ove zaista sjajne priče koja iz godine u godinu podiže standarde razvoja odbojkaškog sporta u Velikoj Gorici. Sve je započelo iz odlične prijateljske suradnje s roditeljima, koji su od prvog dana na maksimalnoj usluzi, da bi s vremenom i ostale strukture prepoznale napore koji se ulažu u podizanje i stvaranje ovog, sada već ozbiljnog, projekta u kojem je neizostavna i savjetnička pomoć legendarnog Vladimira Brace Jankovića.

-On je tu zato što je on odgajao nas i učio nas odbojci. To je jedna dobra i lijepa priča koja se razvija u pravom smjeru. Mi idemo prema tom nekom profesionalizmu- ispričala nam je Katarina Ćosić.

Upravo zbog toga, klupska politika vrlo je jednostavna; želeći da svoje bogato igračko iskustvo podijele i s ostalim trenerima, ali i što kvalitetnije prenesu na ostalu djecu, uvodi se isti sustav rada za sve.

-Ako želimo biti prepoznatljivi, mi to trebamo biti po kvaliteti rada. Upravo zbog toga ćemo od ovih najmlađih pa do najstarijih imati isti sustav treniranja i elementarnih tehnika. Primjerice, u Italiji i Mađarskoj već sada svi klubovi rade po istoj elementarnoj tehnici- pojasnila nam je Dijana Breko.

Kako bi se i u njihovom klubu krenulo raditi po istoj „špranci“, klub će dva puta mjesečno organizirati takve treninge. Cilj je samo jedan- daljnje napredovanje i izgrađivanje kluba na svim razinama. Upravo zbog toga su i tijekom ljeta naše sugovornice tjedan dana provele na međunarodnom odbojkaškom kampu Ljube Travice u Poreču, gdje je bilo i šest djevojčica iz njihova kluba, od kojih je nagradu za prvog kampera prvog dana kampa primila njihova djevojčica, Marta Matašin, na što su bile izrazito ponosne.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju VGdanas novina broj 115

Podijeli