Novosti Sport Događanja

HRK Gorica: Mjesta nezadovoljstvu nema

02.09.2017. / Sportska redakcija

Bez obzira na to što publici u europskom debiju nisu poklonili pobjedu, mjesta nezadovoljstvu u redovima HRK Gorice nema. Svi su dali svoj maksimum, kako igrači na terenu tako i svi članovi Uprave koji su uložili maksimalne napore kako bi uopće Stara dama došla u Veliku Goricu.

Nakon prvog poluvremena, jer za tjedan dana u Estoniji se igra uzvratna utakmica sve je otvoreno i Gorica ima realne šanse za prolazak. Gosti koji imaju iskustvo igranja ovakvih utakmica pokazali su kako se s njima može igrati, a duža rotacija u odnosu na gorički sastav bila im je prednost u večerašnjem susretu u kojem su u većem dijelu utakmice bili u podređenom položaju. Kretala se prednost Gorice u više navrata do plus 3, da bi na kraju susret završio s 21:21. Trener Hrvoje Pekera itekako može biti zadovoljan onime što je njegova momčad pokazala za što je od strane publike i nagrađena velikim pljeskom po isteku šezdeset minuta.

-Šteta jer smo vodili cijelu utakmicu, no vidjelo se da su ovi dečki iz Estonije jako dobri i uigrani. Nismo prolazili u tim našim individualnim akcijama te nismo uspijevali napraviti višak tako da je bilo teško. Falila nam je malo rotacija, pogotovo Krstanović, te se pri kraju već vidio i taj umor, no stalno smo mijenjali i tražili način da odmaramo te glavne igrače- o utakmici će trener Pekera.

Najbolji u redovima Gorice bio je vratar Tomislav Sladoljev koji je jednom riječju bio nesavladiv. Susret je završio s 18 obrana čime se prometnuo i najboljeg pojedinca susreta. Ovako je on vidio utakmicu.

„Svi smo dali sve od sebe. Možda nam je utakmica došla malo prerano, jer nismo u optimalnoj formi, no sve to smo nadoknadili željom i borbenošću. Znali smo da će biti teško, jer su fizički jači od nas. Teška utakmica, vidi se i po nama jer smo mrtvi umorni“.

O atmosferi u dvorani

Za kraj i trener Pekera, kao i Sladoljev nisu mogli, a da ne spomenu publiku koja je napravila atmosferu koja već odavno nije stanovala u Srednjoškolskoj dvorani.

-Atmosfera je bila nezaboravna, to je taj poklon za 40. rođendan kluba publici, ali i svima nama. Žao nam je jedino što nismo uspjeli ostvariti pobjedu, no dečki su dali sve od sebe- o atmosferi će Hrvoje Pekera, dok je vratar Sladoljev nadodao:

„Drago mi je da se ovo nastavilo još od Lige za prvaka. Publika se vratila i stvarno je bilo gušt igrati, nadam se da smo ih zadovoljili“.

Podijeli