Novosti Sport Događanja

Hrvoje Humeljak i Fran Matić u Utakmici života ganjaju ugovor s Dinamom

31.05.2018. / Damir Žbulj

Najbolji nogometni amateri u dobi od 18 do 25 godina, koji su uspješno prošli stručnu selekciju, živi svoj nogometni san. U televizijskom serijalu Utakmica života dobili su pravu priliku i vrhunske uvjete za razvoj i usavršavanje svog talenta, u radu s najboljim trenerima i najmodernijim tehnologijama.

Među 25 odabranih, koji treniraju pod stručnim vodstvom bivšeg hrvatskog izbornika i legende našeg nogometa, Igora Štimca, ostala su i dvojica nogometaša iz našeg turopoljskog kraja.

Hrvoje Humeljak iz Lukavca član je Gorice i igra na poziciji krila. Ozbiljnije se ovaj 20-godišnjak nogometom počeo baviti u Velikoj Mlaki, a preko Zagrebove škole nogometa stigao je do Gorice, gdje je prošle sezone upisao deset nastupa, od čega devet u Drugoj HNL i jedan u Kupu, na Gradskom stadionu protiv Rijeke. Nogometni san mu je ostvariti karijeru u Njemačkoj ili Engleskoj...

Fran Matić iz Velike Mlake je također student Kineziološkog fakulteta, a 19-godišnjak trenutno igra za drugu ekipu Gorice.

Autori Utakmice života su bivši hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić i Ivan Rukavina, dok Štimcu u stručnom stožeru pomažu nogometni trener Mario Kožul, pomoćni trener Nikola Pokrivač, trener vratara Tonči Gabrić, kondicijski trener Luka Radman i drugi stručnjaci.

Svoju životnu priliku u tražio je i Velikogoričanin Armin Abazi, trenutno napadač NK Vrapča. Međutim, izbačen je iz Utakmice života zbog kršenja pravila ponašanja tijekom nogometnog kampa. Zajedno s Danielom Maganićem je vrijeme spavanja iskoristio za noćni izlazak...

Njihovo ponašanje prokomentirao je glavni trener Kožul napomenuvši kako je nogomet ekipni sport u kojem svaki individualac mora razmišljati o posljednicama svojih odluka koje utječu na cijelu ekipu. Istaknuo je kako je u svom pristupu prema igračima išao s povjerenjem te naglasio da svako nepoštivanje dogovora zahtjeva disciplinske mjere. Sukladno tome, Abazi i Maganić dobili su kaznu zahtjevnog istrčavanja nakon treninga, a naposljetku je pala zajednička odluka stručnog stožera o njihovom odlasku iz Utakmice života.

Najbolji kandidati izborit će svoje mjesto među 11 odabranih, koji će 10. lipnja na Maksimiru zaigrati Utakmicu života protiv All Star momčadi. Najbolji od njih 11, kojeg će izabrati stručni žiri i publika nakon završne utakmice, potpisat će jednogodišnji ugovor s GNK Dinamo i dobiti novčanu nagradu od 100 tisuća kuna.

 

Utakmicu života i naše Turopoljce možete pratiti svaku večer, osim ponedjeljka, na Hrvatskoj nogometnoj televiziji. 

Podijeli