Novosti Sport Događanja

Hrvoje Jančetić: "Jedva čekamo nedjelju"

02.06.2017. / Sportska redakcija

Bodom protiv Solina nogometaši Gorice ostvarili su jedan dio zacrtanog cilja, drugo mjesto u 2. HNL te kvalifikacije protiv vinkovačke Cibalije koja je zauzela pretposljednje mjesto u prvoligaškoj konkurenciji.

Uvertira u nogometni okršaj, bio je rukometni susret Spačve i Gorice u kojem su Goričani u Novom Selu s minimalnih 37:36 svladali domaćine osiguravši tako četvrto mjesto u Premijer ligi što je najveći klupski uspjeh.

Put u Vinkovce iskoristili smo i za nekoliko razgovora s ljudima glede skorašnjih nogometnih kvalifikacija. Nogometna euforija još uvijek se nije osjećala, a oni s kojima smo razgovarali više je žalostila trenutna situacija u Slavoniji nego briga za nogomet. No, svi odreda misle kako su u maloj prednosti njihovi igrači koji imaju godinu dana prvoligaškog iskustva što bi prema njima trebao biti jamac uspjeha.

-Oni jesu favoriti i to trebamo priznati, no isto tako favoriti ne pobjeđuju uvijek- kaže nam kapetan goričkog broda, Hrvoje Jančetić koji je nakon nedjeljne utakmice protiv Solina pustio i suzu prilikom pozdravljanje publike na zapadnoj tribini koja se okupila u velikom broju.

-Mi jedva čekamo tu nedjelju i srijedu kako bismo izborili ono za što smo krvarili cijele sezone kako bismo na odmor mogli otići zadovoljni i sretni- nastavio je Jančetić.

Nažalost, zbog prestrogih pravila HNS prema kojima gorički stadion ne zadovoljava prvoligaške, ali zadovoljava kriterije UEFE HNK Gorica utakmicu protiv Cibalije ne može odigrati u svom gradu i na svom terenu, nego će u nedjelju kao domaćin zaigrati u Zaprešiću.

-Naravno da je šteta zbog toga, jer ljudi su se protiv Solina vratili na tribine stvorivši odličnu atmosferu. Vjerujem da bi tako bilo i protiv Cibalije, a kada je tako ljepše je igrati jer te ta atmosfera nosi zbog čega je ljepše igrati doma. Mi ćemo se u Zaprešiću postaviti kao domaćini i vjerujem u najbolje- kaže nam Jančetić.

Nedjeljna utakmica u Zaprešiću na stadionu Intera igra se od 20 sati, dok je uzvrat u Vinkovcima na rasporedu u srijedu, 7. lipnja također u 20 sati.

Podijeli