Novosti Sport Događanja

I Dinamo dolazi na Trofej Turopolja: Gorica brani naslov pobjednika

22.07.2024. / Damir Žbulj

Velika Gorica će i ove godine biti domaćin međunarodnog U-19 turnira pod nazivom Trofej Turopolja. Bit će 24. izdanje natjecanja za mlade nogometne nade, kojeg su protekle dvije godine osvajali igrači HNK Gorica.

Lani je Gorica bila bolja od Varaždina, slovenske Krke i u finalu od Maribora. Senegalac Arona Fall i Fran Krilić bili su strijelci u 2:0 slavlju, a vratar Martin Šalković je sačuvao svoju mrežu te je zasluženo osvojio titulu najboljeg vratara turnira. Fall je s četiri pogotka bio i najbolji strijelac turnira.

Ove godine će se Trofej Turopolja ponovno igrati samo na terenima goričkog Gradskog stadiona, utakmice po skupinama zakazane su za petak, 26. srpnja, dok se utakmica za treće mjesto i finale igraju u subotu, 27. srpnja.

Pravo nastupa imaju juniori, nogometaši rođeni 2006. godine i mlađi, a na turniru će sudjelovati ponajbolji hrvatski klubovi i ponovno slovenski Maribor.

"Očekujemo dolazak oko 200 sportaša, trenera i sportskih djelatnika klubova sudionika. Očekuje vas kvalitetan nogomet, sportsko i prijateljsko okruženje i gostoljubivi domaćini," javio nam je Darko Blažinčić, tehnički direktor HNK Gorica.

U skupini A igraju Maribor, Dinamo i Varaždin, dok su u skupini B Lokomotiva, Slaven Belupo i Gorica.

Prema rasporedu, u petak će u 10 sati Maribor igrati protiv Dinama, a Lokomotiva protiv Slaven Belupa.

Od 15 sati će Dinamo igrati s Varaždinom, a Gorica protiv Slaven Belupa.

U 19 sati snage će odmjeriti Maribor i Varaždin te Lokomotiva i Gorica.

Utakmica za treće mjesto je u subotu od 10 sati, a finale je zakazano za 11.30 sati. Podjela trofeja i individualnih nagrada planirana je odmah nakon završnog dvoboja, od 13 sati.

Ulaz na sve utakmice je slobodan.

Galerija slika

I Dinamo dolazi na Trofej Turopolja: Gorica brani naslov pobjednika

Podijeli