Novosti Sport Događanja

I Vujnović otišao iz Gorice, Vidović hvali pristup i naporan rad svojih igrača, ali se nada pojačanjima: Ne smijemo se zavaravati...

14.07.2024. / Damir Žbulj

I prije početka pripremne utakmice s Lokomotivom bilo je jasno kako crnogorski napadač Nikola Vujnović više neće obući gorički dres...

"Nakon točno 50 utakmica i sedam pogodaka u dresu Gorice, napadač Nikola Vujnović napustio je naš grad i karijeru će nastaviti u Azerbajdžanu u redovima Sumgayit FK..."

"Nikola, hvala ti na svemu. Želimo ti puno sreće i uspjeha u novom klubu te nastavku tvoje karijere," već je standardna poruka iz kluba nakon novog rastanka.

Turopoljski prvoligaš je na Gradskom stadionu upisao novu, rezultatski uvjerljivu, 3:0 pobjedu, golovima Skrbina, Matkovića i Cruza, ali su i Lokosi imali puno svojih prilika, dvaput su uzdrmali okvir gola, a u drugom dijelu su i zapucali kazneni udarac.

Gorica je praktički sve svoje šanse i realizirala...

"Možda je i visok rezultat, s obzirom na to da je i Lokomotiva isto imala svoje šanse. Moglo je to na kraju biti i 3:3. Oni nisu zabili, mi smo svoje prilike iskoristili i ja sam svojim dečkima rekao da 'sreća prati hrabre', isplatio se pošten pristup ovoj utakmici. Generalno, zadovoljan sam i ono što me posebno veseli je da dečki jako i naporno rade i pokazali su to po ovom izuzetno teškom vremenu," ispričao je Vidović neposredno nakon treće pripremne pobjede u isto toliko odigranih utakmica.

Strateg Gorice svjestan je situacije u kojoj se nalazi i kako će za neki pozitivan rezultat iduće sezone trebati osnažiti ovaj kadar.

"Moramo biti svjesni da su prijateljske utakmice jedno, a da je prvenstvo nešto sasvim drugo. Čeka nas izuzetno zahtjevna sezona, svjesni smo da nam je otišlo sedam važnih igrača, od kapetana Mrzljaka, Munksgaarda, Solde, Matavža, Mitrovića, Rukavine do sada i Vujnovića. Sve su to standardni igrači. Oni koji su došli su mladi, zanimljivi i to su igrači na koje treba obratiti pozornost, to su igrači kojima treba dati priliku, ali ne smijemo se zavaravati i misliti kako će oni biti nositelji naše igre," iskreno je poručio.

"Moramo mi svi zajedno, u razgovoru s predsjednikom i ljudima u klubu, pratiti tržište i sigurno da smo u kontaktu s nekim igračima. Vjerujem da ćemo u skoro vrijeme dobiti još koje pojačanje," dodao je Vidović pa se osvrnuo i na prve minute Martina Šlogara za Goricu: "Radi se o krilnom napadaču, jako kvalitetnom, provjerenom. Bio je na Cipru, igrao je ozbiljan nogomet. Vidi se da trenutno nije fizički u najboljem ritmu, ali imamo još tri tjedna do početka prvenstva i vjerujem da će kroz treninge doći na svoje i da će nam biti veliko pojačanje!"

"Imamo još tri tjedna priprema, odradit ćemo još tri utakmice. Čeka nas naporan rad, moramo raditi na planu igre i na nekim automatizmima i da što bolje dočekamo taj dvoboj s Varaždinom. Jako nam je bitno da otvorimo sezonu na domaćem terenu na najbolji mogući način. Ono što dečki pokazuju, vjerujem kako smo na dobrom putu i nadam se još kojem pojačanju. Vjerujem da će Gorica biti stabilna i da ćemo biti dobri," optimistično je zaključio trener Rajko.

Prema planu i programu priprema u srijedu će se u jutarnjem terminu igrati dvoboj sa Sesvetama, a prije početka nove sezone, početkom kolovoza protiv Varaždina na Gradskom stadionu, još su na rasporedu utakmice protiv mađarskog Budafoki MTE u Čatežu, turskog Konyaspora u Ljubljani te protiv Rudeša na domaćem terenu, 27. srpnja od 18.30 sati.

 

Podijeli