Novosti Sport Događanja

Igor Vrban i Kristijan Obrazović prvaci Hrvatske

05.12.2016. / Nefertum IT
Karatisti Velike Gorice polučili su jedan od najboljih rezultata ikada na državnim prvenstvima. Naime, na Prvenstvu Hravtske za kadetem juniore i mlađe seniore velikogorički je klub osvojio sedam odličja, a ona najsjajnija osvojili su kadet Igor Vrban i junior Kristijan Obrazović obranivši tako prošlogodišnje naslove čime su još jednom izborili nastup na velikom međunarodnom natjecanju, Europskom prvenstvu koje će se u veljači održati u Sofiji.

PH VELIKA.jpg
Kristijan Obrazović

-Igor je svoj nastup osigurao još na prošlom Europskom prvenstvu gdje je u istoj kategoriji osvojio broncu, dok je Kristijan svoj plasman morao potvrditi na ovom prvenstvu jer je mijenjao uzrast- kaže nam trener Goran Živković, napomenuvši kako su uz Vrbana i Obrazovića prvacima mogli postati još neki karatisti kojima je nedostajalo malo sreće.

PH VELIKA 1.jpg
Igor Vrban

Tako u kadetskom uzrastu brončanu medalju osvaja Petar Orešković, a kod mlađih seniorki Ines Grdenić.

-Petar je u polufinalnoj borbi napravio kardinalnu taktičku pogrešku koja ga je stajala ulaska u finale, dok je Ines tijesno poražena od dugogodišnje seniorske prvakinje Hrvatske tako da nakon dugo godina prekida niz osvajanja titule najbolje u Hrvatskoj- kaže nam Živković.

PH VELIKA 2.jpg
Petar Orešković

Uz ovu četvorku na pobjedničkom postolju bili su su još Mia Mijović koja je bila srebrna u kategoriji juniorki, dok su broncama nastup završili Ivan Vrban kod mlađih seniora te Ivor Babić kod kadeta.

-Već idućeg vikenda svi oni nastupaju na velikom međunarodnom Prvenstvu Balkana u Sarajevu koje će im svima koristiti u natjecateljskom smislu, a najviše Kristijanu i Igoru kojima će to biti svojevrsna proba prije prvenstva Europe- za kraj će Živković.

Podijeli