Novosti Sport Događanja

Igor Vrban najbolji na Grand Prixu Croatia

17.01.2017. / Nefertum IT
Proteklog vikenda u Samoboru je održan jedan od najvećih i najjačih turnira u Europi, Grand Prix Croatia na kojem je nastupilo 2100 natjecatelja iz 27 država i 241 kluba. Turnir je trajao tri dana, a organizator je zatvorio prijave 10 dana prije početka turnira.

-Još jedan podatak o kvaliteti i snazi Grand Prix Croatia je da je 40 posto medaljaša s prošlogodišnjeg Grand Prixa osvojilo medalju na prvenstvu Europe.

Najmasovnija kategorija na ovogodišnjem turniru brojala je 74 natjecatelja što je gotovo nevjerojatna brojka- u uvodu o samoborskom turniru će trener goričkih karatista Goran Živković koji je na ovo natjecanje poveo 18 karatista koji su osvojili četiri odličja.

Igor Vrban i dalje niže uspjeha, a taj niz nastavio je i u Samoboru gdje je bio najbolji u kategoriji do 70 kilograma.

vrban velika.jpg 

-Put do najvišeg postolja nije bio nimalo lagan jer je morao pobijediti pet vrhunskih natjecatelja, reprezentativaca koji će konkurirati i za medalju u Sofiji. Veseli nas i činjenica da je u polufinalnoj borbi pobijedio prošlogodišnjeg viceprvaka Europe- kaže nam Živković.

Uz zlatnog Vrbana u goričkim redovima do odličja još stižu Ema Novak koja je bila srebrna, dok su Dominik Kučan i Filip Kaurin bili brončani.

vrban velika 1.jpg

Mnogim natjecateljima ovaj je turnir poslužio kao odlična priprema za prvenstvo Europe koje će se krajem veljače održati u Sofiji, a na kojem će nastupiti i dva Velikogoričana Kristijan Obrazović i Igor Vrban.

Podijeli