Novosti Sport Događanja

Iskusni Slovenac novo šutersko pojačanje Gorice

04.08.2020. / Damir Žbulj

Pripreme košarkaša Gorice počinju krajem ovog tjedna, a novo lice u ekipi Josipa Sesara bit će iskusni slovenski internacionalac Maj Kovačević, bivši igrač Zadra i Splita, koji ima bogatog iskustva igranja ABA ligi.

Kovačević je dobar dio prošle sezone propustio zbog ozljede, no, sada bi se trebao potpuno spreman pojaviti na treninzima.

Jedan od razloga dolaska u Veliku Goricu je rad s trenerom Sesarom, koji je već dokazano veliki stručnjak i svaki igrač očekuje s njim neki novi iskorak. Posebno to može potvrditi Lovro Mazalin, koji je s novopridošlim Slovencem svojevremeno i dijelio svlačionicu u Zadru.

Prošle sezone je 30-godišnji Maj nosio dres Splita, a nakon oporavka od ozljede u prosjeku je na terenu provodio 15 minuta, za 6,6 poena po utakmici.

Poznat je po odličnom šutu za tri poena, ali i da može igrati na nekoliko različitih pozicija, čime bi se odlično uklopio u sustav kojeg njeguje Gorica pod Sesarovim vodstvom.

Ove sezone turopoljski premijerligaš se već pojačao igračem iz Splita, stigao je razigravač Mate Kalajžić, koji će dijeliti minutažu s Bornom Kapustom.

Vratio se i Marko Baković, što u kombinaciji s Ivanom Majcunićem, Mašićem i Mazalinom već čini respektabilnu momčad, a očekuje se dolazak i još nekoliko kvalitetnih pojačanja.

Sesar je zadovoljan ljetnim angažmanom Uprave, predsjednikom Radovićem i sportskim direktorom Prgometom pa se očekuje kako će do početka priprema u četvrtak biti poznata imena novih pojačanja.

Klub su na kraju prošle sezone napustili Papac, Babić, Petrović, Vučić i Miković.

Zalog za budućnost bit će Hrvoje Majcunić, koji je stigao iz juniorskog pogona Cibone, a dio je zlatne generacije hrvatskih kadeta koja se okitila naslovom prvaka na U-16 Europskom prvenstvu u Novom Sadu prije dvije godine.

Nadamo se samo kako koronavirus ponovno neće poremetiti planove košarkašima, jer međunarodna natjecanja i putovanja po regiji bez ikakvih ograničenja još se uvijek čine kao teško izvediva...

No, vidjet ćemo svi zajedno kakva će biti situacija početkom listopada, za kad je pomaknut početak ABA 2 lige.

(Foto: Igokea)

Podijeli