Novosti Sport Događanja

Iskustvo Gorice presudilo utakmicu u Splitu

30.10.2017. / Sportska redakcija

Niti treće kolo A-1 lige nije donijelo veća iznenađenja. Košarkaši Gorice ostvarili su još jednu pobjedu, prvu na gostujućim terenima, a s tri pobjede uz njih može se još pohvaliti jedino momčad Agrodalma.

Poslije domaćih uvjerljivih i sigurnih pobjeda protiv Borova i Bosa, košarkaše Gorice put je odveo u Split kod momčadi Universitasa koja je također u prva dva kola ostvarila dvije pobjede. Mlada domaća momčad koju većinom sačinjavaju juniori Splita zadala je podosta problema momčadi trenera Josipa Sesara, no više od časnog poraza od 91:76 nisu uspjeli izvući.

-Mi jednostavno nismo ušli u utakmicu kako treba, u prvom smo poluvremenu izgubili i deseti lopti, a mislim da smo ih malo nesvjesno i podcijenili. Iz ove pobjede treba izvući pouke, kako nam se takve stvari ne bi dešavale u narednim utakmicama- kaže trener Josip Sesar.

Utakmica je bila u egalu sve do treće četvrtine u kojoj je došlo do incidenta gdje su deblji kraj izvukli domaći košarkaši kojima su isključeni Vrgoč, Marić i Šarić, dok je Gorica ostala bez Petrovića.

-Ma nije to bilo ništa posebno, u bacanju za loptom došlo je do naguravanja- o spornoj situaciji će Sesar, koji kaže kako je cijela ta priča malo prenapuhana.

Ostavši bez tri važna igrača iz prve petorke, domaći košarkaši više nisu mogli parirati Goričanima, kod kojih je do izražaja došlo iskustvo koje je i presudilo pobjednika.

Sljedeći protivnik Goričanima je momčad Šanca za koju nastupa i donedavni igrač Gorice, mladi Nino Tomić koji je posebno nadahnutu partiju pružio u subotu u susretu protiv Podravca kojem je ubacio 26 poena i pokupio 9 skokova.

A-1 LIGA, 3. KOLO
KK UNIVERSITAS – KK GORICA 75:93 (18:22, 26:14, 15:35, 16:22)
KK UNIVERSITAS: Rebić 7, Kokan 11, Bartulović, Vručinić 4, Stojanović 6, Radoš, Omrčen 24, Marić 10, Vrgoč, Plazonić, Šarić 8, Runjić.
KK GORICA: Jukić 3, Majcunić 18, Petrović 11, Prgomet 21, Mašić 14, Penić 2, Papac 2, Baković 8, Ćubela 4, Mikšić 11.

Podijeli