Novosti Sport Događanja

Ivan Krpečanec viceprvak Europe s hrvatskom Socca malonogometnom reprezentacijom: Na putu do srebra padali i Španjolci, Srbi, Rumunji...

14.05.2024. / Damir Žbulj

Hrvatska Socca malonogometna reprezentacija ostvarila je još jedan spektakularan uspjeh, osvojila je naslov viceprvaka na Europskom prvenstvu u moldavskom Kišinjevu, a dio ove ekipe bio je i Ivan Krpečanec, aktualni prvak Breške lige s Donjim Hruševcem, a trenutno nosi i dres Meštrice, našeg turopoljskog niželigaša iz Gornje Lomnice i člana Jedinstvene županijske nogometne lige.

Krpa je u malonogometnim krugovima poznat po svojim vještinama, a zaslužio je i poziv za Socca hrvatsku reprezentaciju, koju od nedavno ponovno s klupe vodi Dino Kovač, jedna od ikona hrvatskog malog nogometa, ali i strateg koji je reprezentaciju već vodio na dva Svjetska prvenstva, u Portugalu 2018. i Grčkoj 2019. godine.

Krpečanec je finalni dvoboj s Kazahstanom, nažalost, propustio zbog ozljede, a možda bi s njim u sastavu Hrvatska stigla i do najsjajnijeg odličja. Ipak, i ovo je jedan spektakularan uspjeh, u Socca inačici malog nogometa, u kojoj pravo nastupa imaju amaterski igrači.

U konkurenciji još 20 europskih ekipa, na otvaranju natjecanja Hrvati su sa 7:0 deklasirali Španjolsku, uz jedan pogodak Krpečanca...

"Jako mi je drago zbog debija za Hrvatsku! Dojmovi su super! S obzirom na to da je reprezentaciji ovo prva utakmica u ovom sastavu smatram da smo jako dobro odreagirali, u utakmicu smo ušli malo sramežljivo, ali na kraju smo uvjerljivo slavili. Idući protivnik je Luksemburg, nećemo ih podcjenjivati, ići ćemo ozbiljno u svaku utakmicu, kao što je to bio slučaj i danas. Moram pohvaliti ovaj stadion u Moldaviji, prekrasno za vidjeti, a još ljepše za igrati'', izjavio je nakon prve utakmice za Hrvatsku!

Nakon toga su naši reprezentativci napunili mrežu slabašnog Luksemburga, a onda remijem s Bugarima osigurali prvo mjesto u skupini i okršaj s Ciprom u osmini finala. U četvrtzavršnici je Hrvatska s 3:2 svladala Srbiju, a onda je u polufinalu pala i Rumunjska.

U velikom finalu, protiv zahtjevnog i kvalitetnog suparnika, dečki nisu uspjeli svladati Kazahstan, aktualne svjetske i europske prvake!

Hrvatska se rano našla u zaostatku, ali je nakon toga kontrolirala posjed i dominirala na terenu, uz mnogobrojne prilike u napadu. Međutim, Kazahstanci su se uspjeli obraniti i prije odlaska na predah još i povećati svoju prednost. U nastavku je Hrvatska pokušala na sve načine vratiti dvoboj u egal, međutim, suparnik zabija još jednom i s 3:0 osvaja još jednu titulu prvaka Europe.

Nakon prošlogodišnje bronce na EuroCupu i četvrtog mjesta na Svjetskom prvenstvu u njemačkom Essenu, ovim rezultatom hrvatska socca malonogometna reprezentacija nastavlja niz sjajnih uspjeha u ovoj, relativno novoj inačici malog nogometa, koja svakim danom postaje sve popularnija, vjerujemo i u našem turopoljskom kraju, gdje ima puno dobrih 'haklera'!

"Organizacija i ambijent ovdje u Moldaviji bili su na vrhunskoj razini, posebno je bilo odlično za igrati kada su bile pune tribine. Nadam se da smo obradovali navijače u Hrvatskoj i da ćemo u Omanu na Svjetskom prvenstvu otići stepenicu više", izjavio je izbornik reprezentacije Dino Kovač.

Sljedeće veliko natjecanje je Socca Svjetsko prvenstvo u malom nogometu u Omanu, u prosincu ove godine, gdje će Hrvatska reprezentacija pokušati nastaviti s nizom ovih sjajnih rezultata.

Podijeli