Novosti Sport Događanja

Ivan Matić pogodio za veliki bod rukometaša

12.03.2017. / Sportska redakcija

Rukometaši Gorice još jednom su svojim najvjernijim pratiteljima priredili utakmicu koju su mogli pratiti samo oni s najdebljim živcima. Loše su inače igrači trenera Hrvoja Pekere odigrali prvih trideset minuta. Bilo je to jedno od najlošijih poluvremena na domaćem parketu u eri trenera Hrvoja Pekere.

Tehničke pogreške, obrana koja je propuštala na sve strane i tek 12 postignutih pogodaka osnovne su karakteristike iz igre domaće momčadi koja je imala zaostatak od četiri pogotka (12:16). Kad se podvuče crta moglo je gore jer Zamet je imao i šest pogodaka viška, ali i bolje jer pred kraj poluvremena gosti kao da su bili na izdisaju jer nudili su šansu za priključkom koju domaći igrači nisu znali iskoristiti.



Hvatanje priključka

No, zato je nastavak donio preokret. Na gol je stao ozlijeđeni Tomislav Sladoljev, dok je Ivan Matić dobio napadačku pomoć od Luke Marjanovića i Ivana Laljeka. Epilog svega bila je serija od 6:2, te je semafor u 37. minuti pokazivao 18:18 (prvo izjednačenje nakon početnih 0:0, op.a).

Krenula je nakon toga igra gol za gol, da bi sredinom drugog dijela gosti ponovno imali dva pogotka viška (22:24).

Luda završnica

Uslijedila je ponovno rupa u igri Gorice (početničke tehničke pogreške, dva promašena sedmerca, op.a) što je gostima u 54. minuti donijelo prednost od 29:25. Šest minuta prije kraja sve je tako mirisalo na prekid domaćeg niza od godinu i četiri mjeseca bez poraza, no igrači trenera Pekere još jednom su izvukli i onaj posljednji atom snage te su u samo četiri minute vratili utakmicu pogotkom Cekovića u egal (29:29).

Posljednje dvije minute bile su samo za one čeličnih živaca, jer najprije je Filip Glavaš vratio Zamet pogotkom sa sedmerca u minimalno vodstvo koje je poništio Ivan Matić osam sekundi prije kraja prizemnim udarcem za konačnih 30:30.

-Nije bilo određeno tko će završiti akciju. Nismo dobro otvorili utakmicu, unatoč tome uspjeli smo u nastavku skupiti glave i izvući taj bod- rekao nam je nakon susreta domaći junak, Ivan Matić. 

Iako se poslije remija u domaćim redovima osjetila mala žal zbog gubitka jednog boda, koji će možda biti presudan oko ulaska u Ligu za prvaka, nakon viđenoga u šezdeset minuta u kojima Gorica niti jednog trenutka nije vodila osvojenim bodom treba biti zadovoljan, ako zbog ničeg drugog onda zbog nastavka nepobjedivosti na parketu Srednjoškolske dvorane.

-Domaći parket ipak ne damo nikome- zaključio je Matić.

 

PREMIJER LIGA, 15. KOLO
HRK GORICA – RK ZAMET 30:30 (12:16)
HRK GORICA: Lončar 3 obrane, Ceković 2, Vladušić 1, Marjanović 8, Laljek 5, Krstanović 1, Matić 7, Nedić, Božiček, Dijanić, Ćavar 4, Sladoljev 4 obrane, Buhiniček, Goršeta, Bura 1, Barišić. TRENER: Hrvoje Pekera
RK ZAMET: Đurica 10 obrana, Martinović, Uzelac 2, T. Lučin 5, Starčević, Stojanović 6, Glavaš 3, Sorić 1 obrana, Golik 5, Kružić 4, F. Lučin, Valković 4, Grozdek, Majić, Mrakovčić, Šunjić. TRENER: Igor Marjanović

Podijeli