Novosti Sport Događanja

Ivan Smok i juniori Jelačića iz Vukovine ostvarili još jedan povijesni uspjeh!

28.10.2021. / Damir Žbulj

Povijesni uspjeh ostvarili su juniori vukovinskog Ban Jelačića, koji su nakon osvajanja trofeja u Kupu Nogometnog saveza Zagrebačke županije, pobjedom nad vršnjacima Kurilovca, nastavili nizati sjajne rezultate.

U osmini finala Kupa Nogometnog središta Zagreb bili su bolji od Rudara iz Dubrave Zabočke, poslije dramatičnog izvođenja jedanaesteraca.

U regularnom vremenu nije bilo pogodaka, a u raspucavanju su precizni bili Dominik Tačković, fenomenalni vratar i kapetan Ivan Marković, koji je se istaknuo i s dvije ključne obrane, Hrvoje Polić, Filip Harambašić, Marko Rovišan, Vito Kmezić, Antonio Nikić i Mario Malbašić, koji je pak zabio odlučujući udarac s bijele točke za konačnih 8:7 Jelačića.

NK BAN JELAČIĆ VUKOVINA juniori: Ivan Marković, Mario Malbašić, Marko Rovišan, Vito Kmezić, Jakov Karaula, Filip Harambašić, Antonio Nikić, Hrvoje Polić, Stjepan Perečinec (Karlo Juričić 64'), Luka Kirinić (Dominik Tačković 83'), Patrik Jurić. Klupa: Janko Đuretić, Noa Memić, Leo Josipović, Dario Anđel. Trener: Ivan Smok. 

 

Sjajna ekipa pod vodstvom Ivana Smoka, inače igrača prve momčadi, pokazala je kako ima strahovit potencijal, a prilika za novo dokazivanje bit će iduće srijede u Vukovini protiv juniora Hrvatskog dragovoljca.

Ban Jelačić, uz sve infrastrukturne i financijske izazove, imam sjajni omladinski pogon u kojem je trenutno više od 130 mladih polaznika te se po masovnosti nalazi odmah iza Gorice i Kurilovca.

Mlade nade Jelačića, kao što su i sjajni vratar Marković pa Antonio Nikić, Marko Rovišan, Filip Harambašić, Jakov Karaula, Mario Malbašić ili Filip Zagorec, već su sada dio seniorske momčadi i daju svoj doprinos klupskim uspjesima u Jedinstvenoj županijskoj nogometnoj ligi, gdje je ambiciozno društvo iz Vukovine trenutno na sjajnoj šestoj poziciji s 19 osvojenih bodova, tri manje od Lomnice i tri više Poleta iz Buševca.

U idućem kolu, u subotu od 15 sati, u Vukovinu stiže vodeći Naftaš Ivanić, koji na vrhu ljestvice ima 26 bodova, jedan više od Turopoljca iz Kuča.

Još puno dobrih rezultata želimo Jelačiću u svim skorašnjim izazovima, kako u prvenstvenom natjecanju tako i u juniorskom Kupu, gdje klupski podmladak na pravi način brani čast turopoljskog nogometa.

(Foto: NK Ban Jelačić Vukovina)

Podijeli