Novosti Sport Događanja

Izbor za Miss sporta Hrvatske ove godine u Velikoj Gorici

28.05.2024. / Damir Žbulj

Velika Gorica će ove godine biti domaćin atraktivnog izbora za Miss Sporta Hrvatske! Nakon što je protekle dvije godine izbor bio u Prelogu, najljepše sportašice Hrvatske ove će godine svoje sportove promovirati u srcu Turopolja...

Finalna večer održat će se u dvorani Pučkog otvorenog učilišta, u četvrtak 11. srpnja, a svoje mjesto u završnici će osigurati 16 djevojaka koje će se boriti za titulu Miss sporta Hrvatske.

U Plesnom centru Zagreb by Nicolas održan je prvi od dva castinga...

"Finalistice će se u Velikoj Gorici u hotelu Garden okupiti 8. srpnja gdje će boraviti do samog izbora. Za vrijeme priprema sportašice će uvježbati talent show koji je specifičnost ovog izbora, a cilj je da svaka od njih sama osmisli koreografiju i glazbu kojom će predstaviti sport koji trenira, uz vremensko ograničenje od 45 sekundi. Uz talent show sportašice će učiti i o stilovima odijevanja te uvježbavati svaki od četiri izlazaka koji ih očekuju u finalu..."

"Sportašice će se žiriju i gledateljima predstaviti u kupaćim kostimima Pletix, sportskoj odjeći Body feeling, večernjim haljinama dizajnerice Mirsade Jureše te kratkim crnim haljinama koje će nositi uz nakit Prahir," pojasnili su nam organizatorii dodali:

"Voditelj programa tradicionalno će biti Davor Garić, a u zabavnom dijelu programa za sada tek otkrivamo da će pjevati Antonija Šola..."

 Krunu će pobjednici na kraju finalne večeri predati Korina Sajko, aktualna Miss sporta Hrvatske. Korina je 20-godišnja atletičarka zagrebačkog Agrama i već peta atletičarka koja je postala najljepša sportašica Hrvatske, nakon Kristine Topić, Valerije Čilaš, Kristine Vilk i Leonarde Farkaš. Prva pratilja Miss sporta Hrvatske je još uvijek Ana Vukojević, ritmičarka iz Zagreba, dok je za drugu pratilju lani proglašena Klara Barišić, plesačica kluba Academia. Za Miss fotogeničnosti izabrana je Josipa Habjan, atletičarka iz Dubrovnika.

Nastupit će i plesači akrobatskog rock'n'rolla, kluba Gimnazija, latinoamerički plesači Paula Hude i Vedran Sraga te Nathalie Nujster, europska prvakinja u modernom plesu.

Na izboru Miss sporta Hrvatske uspješno je prije četiri godine sudjelovala i gorička atletičarka Nina Vuković, koja je dvaput birana za najbolju sportašicu našeg grada, a laskavu titulu miss fotogeničnosti osvojila je 2020. godine.

 

 

Podijeli