Novosti Sport Događanja

Jakirovića angažirao najtrofejniji slovenski klub i aktualni prvak: Ovo je veliki korak naprijed!

24.04.2020. / Damir Žbulj

Sergej Jakirović nije trebao dugo čekati za novi angažman! Nakon što je krajem veljače dobio otkaz u Gorici, posao je dobio u Sloveniji, kao prvi trener tamošnjeg velikana Maribora, aktualnog prvaka Dežele.

Jakir je u Gorici ostavio dubok trag, preuzeo je ekipu neposredno prije početka priprema za povijesnu prvoligašku sezonu te je ostvario rezultate za pamćenje, od veličanstvenih pobjeda nad Hajdukom, Rijekom i Osijekom pa do prošlogodišnjeg osvajanja petog mjesta na kraju prve sezone i plasmana u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa.

-->> Velikogorički 'štih' novog Dinama

Bivši strateg Gorice bio je u kombinacijama za preuzimanje druge momčadi Dinama, nakon što je Igor Jovičević preuzeo posao Nenada Bjelice, no, pronašao je 43-godišnji Jakirović novi i veći izazov, gdje će imati priliku boriti se za trofeje te voditi velike europske utakmice.

"Počašćen sam ovom prilikom i zahvaljujem se klubu na povjerenju. Ovo je za mene veliki korak naprijed, nakon odličnog posla u Gorici želio sam ovaj novi izazov. Dolazi u klub kojem je osvajanje trofeja navika, Maribor je najbolji klub u Sloveniji, ne samo zbog titule branitelja naslova prvaka, nego zbog duge tradicije uspjeha," rekao je između ostalog na predstavljanju.

"Jako dobro znam gdje dolazim i kakva su očekivanja. Maribor ima najviše navijača u Sloveniji, nije lako niti igrati niti biti trener takve ekipe, ali to je pritisak s kakvim ću se znati nositi. Ako na to nisi spreman, ne moraš se niti baviti nogometom."

Gorica i Maribor su u proteklih godinu i pol dana odigrali nekoliko prijateljskih utakmica.

"Dobro poznajem momčad, pratim slovenski nogomet, a s Goricom sam dvaput igrao protiv Maribora. Neće biti lako zamijeniti Darka Milaniča, letvica je postavljena visoko."

Utakmica protiv koronavirusa ipak se izgleda bliži kraju, mjere nacionalnog stožera civilne zaštite popuštaju u Hrvatskoj, a uskoro će vjerojatno i u Sloveniji.

"Dolazim u specifičnoj situaciji, jer igrači trenutno imaju samo individualne treninge i svi ovisimo o mjerama nadležnih tijela. Zbog ove prisilne pauze igrači su jako dugo van travnjaka, ali s druge strane sigurno sad će se svi vratiti željni nogometa i novog dokazivanja. Nadam se kako će i u Sloveniji, kao što je u Hrvatskoj, biti dozvoljeni zajednički treninzi, kako bismo se mogli brzo međusobno upoznati i spremiti za uspješan kraj ove sezone!"

Maribor je nakon 25 odigranih kola na četvrtoj poziciji ljestvice s 43 osvojena boda, dva manje od Aluminija i Celja, a sedam od vodeće ljubljanske Olimpije.

Sreću mu je preko društvenih mreža poželio i kapetan HNK Gorica, Kristijan Kahlina.

 

Podijeli