Novosti Sport Događanja

Jesenski prvaci iz Lukavca!

27.11.2020. / Damir Žbulj

NK Lukavec osvojio je titulu jesenskog prvaka 4. NL Središte Zagreb!

Direktna je to posljedica posljednjih mjera Vlade RH za suzbijanje pandemije koronavirusa, koje su prekinule treninge i natjecanja svih sportskih kolektiva, osim onih koji se natječu u najvišem rangu.

-->> Sport u izolaciji: S natjecanjem i treninzima nastavljaju samo prvoligaški klubovi

Lukavec je s veliki nestrpljenjem iščekivao veliki subotnji derbi i gostovanje kod Ravnica, što je trebao biti izravni okršaj za prvo mjesto prije odlaska na zimsku pauzu. No, igrat će se u nekom drugom proljetnom terminu...

Ekipa od vodstvom Slavena Batovanje je nakon uvodnog poraza zaredala s fantastičnim rezultatima te je zadnje kolo prvog dijela sezone dočekala na vrhu s 41 osvojenim bodom, poslije 13 pobjeda i dva remija.

Ravnice ove jeseni nisu izgubile utakmicu, ali su dvoboj za mjesto na vrhu čekale s tri boda zaostatka.

Prema dosadašnjim mjerama, utakmica se trebala igrati bez gledatelja, ali uz prijenos uživo putem livestreama, no, sada će susret biti dogođen za neka sretnija vremena, a Lukavec će proslaviti zasluženi jesenski naslov.

Lukavec je osvojio 85 posto mogućih bodova i po tome je uspješniji čak i od zagrebačkog Dinama, koji nema takvu dominaciju.

Od sedam gostujućih utakmica svih sedam je završilo pobjednički, uz gol razliku +20. Na svom travnjaku upisano je šest pobjeda, dva remija i taj jedan poraz od Rugvica Save u prvom kolu.

Na kraju, Lukavec ima najbolju gol razliku, nevjerojatnih +30, a suparničke mreže tresu se svakih 36 minuta.

"Najveća pobjeda ostvarena je protiv Moslavine (5:0), a s najmlađim sastavom zaigrali smo u Laduču, kad nam je ekipa u prosjeku imala 22,2 godine! I taj dvoboj smo dobili 4:0," poručili su iz kluba.

Najbolji strijelci su Josip Grdenić i Hrvoje Humeljak sa sedam golova, a prate ih Matej Puntarić i Marko Cimeša, koji su precizni bili po šest puta svaki.

"Sve je bilo spremno za najveći derbi sezone, ali eto, Covid je imao drugačije planove. Ne preostaje nam ništa drugo nego prihvatiti ovu situaciju i nadati se da će 2021. godina biti koliko toliko normalna. Jesenski dio prvenstva, iako pred samim krajem, prekinut ranije. Tih par utakmica mlađih kategorija kao i zadnje kolo 4.HNL će biti odigrano u naknadno objavljenim terminima, vjerojatno negdje u proljeće. Budite odgovorni, pazite na sebe i na ostale, nosite maske i poštujte distancu, jer samo pravilnim ponašanjem možemo spriječiti produljenje ovih epidemioloških mjera," sportska je poruka za kraj sa zagrebačkih Ravnica.

Na zasluženi predah Dinamo iz Odranskog Obreža odlazi s 34 boda i na izvrsnoj trećoj poziciji zahvaljujući fantastičnoj pobjedničkoj seriji pod vodstvom trenera Zdenka Brglesa.

Odra je s druge strane ljestvice, bliže začelju, jer je u 15 odigranih susreta upisala tek dvije pobjede i četiri remija i skupila samo deset bodova.

Svi zajedno se nadamo kako će se do početka proljetnog dijela sezone situacija s koronavirusom primiriti i zauzdati i kako će se sva sportska natjecanja nastaviti, s gledateljima i navijačima uz naše nogometne travnjake.

(Foto: NK Lukavec)

 

Podijeli