Novosti Sport Događanja

Još jedna dramatična pobjeda Gorice nad Cedevitom, Bikovi u subotu pred svojim navijačima love polufinale doigravanja!

11.05.2022. / Damir Žbulj

Još jednu fantastičnu utakmicu odigrali su košarkaši Gorice, sada kad je najviše trebalo, u prvom dvoboju četvrtfinala prvenstva Hrvatske!

Bikovi su u dramatičnom dvoboju u Dvojci Doma sportova još jednom dobili Cedevitu Junior, čak četvrti put ove sezone, čime su došli na korak do prolaska u polufinale doigravanja.

Priliku će imati već u subotu u Gradskoj sportskoj dvorani, a vjerujemo kako će imati i veliku podršku navijača, jer su to itekako zaslužili svojim igrama!

Izgleda kako Goričani imaju recept za zagrebačke Vitamine, koje s klupe vodi aktualni izbornik Damir Mulaomerović i koji u svojim redovima imaju nekolicinu naših reprezentativaca...

Odlično su gosti otvorili dvoboj, prvu dionicu dobili u svoju korist s 27:21, ali domaćin je u drugoj četvrtini uzvratio istom mjerom i na predah s odlazi s 52:51 za Cedevitu.

U nastavku potpuno izjednačen okršaj i sve je odlučeno u dramatičnoj i neizvjesnoj završnici.

Ponovno se istaknuo kapetan Borna Kapusta, koji je ubacio nekoliko 'nemogućih' šuteva, a priključili su mu se i Karlo Uljarević i Mate Kalajžić.

No, ponovno je za pobjedu zaslužna cijela ekipa, koja je u ključnim trenucima odigrala fantastičnu obranu, bez obzira na velik broj poena i konačnih 92:95 na semaforu.

Fenomenalno je ekipa Mladena Starčevića koristila protivničke pogreške, zadržali su njegovi igrači mirnoću i koncentraciju, a čak šestorica igrača imalo je dvoznamenkasti napadački učinak.

Kapetan Kapusta u posljednje vrijeme igra na reprezentativnoj razini, već je godinama najbolji razigravač lige, no, iz utakmice u utakmicu pogađa najteže šuteve kad je najpotrebnije, a bio je i miran s linije slobodnih bacanja. Cedeviti je ubacio 19 koševa, uz šest asistencija.

Kalajžić je također odigrao vrhunski, zabio je 18 koševa, a imao je i sedam asistencija i pet skokova.

Dino Cinac dodao je 15 poena, Ivan Batur 12, a po deset su postigli Uljarević i Baković.

Kod Cedevite Junior bolji od ostalih bio je Rok Radović s 19 koševa.

Gorica je u ovom dvoboju samo potvrdila kako ima kvalitetu za plasman među četiri najbolje ekipe Hrvatske, a vjerujemo kako će to uz pomoć domaćih navijača potvrditi i u subotu i kako neće biti potrebna treća utakmica...

Dođite u subotu od 19 sati u Gradsku sportsku dvoranu i podržite Bikove na putu prema polufinalu prvenstva Hrvatske! 

 

Podijeli