Novosti Sport Događanja

Jovičić odlučio 'vaterpolski' derbi s Osijekom, Goričani jako blizu povijesnog europskog uspjeha!

07.05.2021. / Damir Žbulj

U nemogućim uvjetima odigran je derbi Gorice i Osijeka u 33. kolu HT Prve lige, a turopoljski prvoligaš bolje se snašao i na kraju slavio vrijednu pobjedu i još jedn korak bliže Europi. Junak je bio Aleksandar Jovičić, koji je glavom na prvoj vratnici u pobjednički pogodak pretvorio ubačaj Hamada iz kornera na početku drugog poluvremena, u 49. minuti susreta.

Kiša je počela pljuštati i prije početka utakmice, a tijekom dvoboja još je i pojačala pa je ubrzo bilo nemogući odigrati normalnu nogometnu partiju. Možda bi puno bolja odluka bila da su derbi odgodio za subotu, kad je najavljeno razvedravanje i bolje vrijeme, no, iz nekog razloga moralo se igrati u petak, na 'travnjaku' punom vode. Ali, sada se više nećemo žaliti...

Goričani su i u prvom dijelu imali veliku prigodu, ali Matar i Dvorneković nisu uspjeli poentirati.

Osječani su jako blizu izjednačenja bili u 55. minuti, Baniću je lopta skliznula kroz ruke i noge, međutim, domaći su imali sreće i lopta se nije zakotrljala preko linije.

U ovom sastavu dočekujemo Osijek! 👊

Posted by HNK Gorica on Friday, May 7, 2021

Oreščanin je imao standardne probleme sa sastavljanjem početne postave, bez Suka, Lovrića i Kalika, ali na kraju i ovaj put uspio mobilizirati ekipu da stigne do ovog velikog uspjeha, u zaista nemogućim kišovitim prilikama na Gradskom stadionu.

Ostala su još tri kola do kraja, a Gorica ima sedam bodova viška od Rijeke i zaista je na korak od plasmana u Europu.

U srijedu 12. svibnja na rasporedu je veliko gostovanje na Poljudu kod Hajduka, a nakon toga slijedi domaći dvoboj s Dinamom i odlazak na Rujevicu.

Dinamo nedjeljnom pobjedom nad Rijekom može osigurati novi naslov prvaka!

 

HT Prva liga, 33. kolo:
HNK GORICA - NK OSIJEK 1:0 (0:0)
Strijelac: Jovičić 49'

GORICA: Banić - Doka, Moro, Jovičić, Keita (od 46. Krizmanić) - Steenvoorden, Junior - Hamad, Dvorneković (od 65. Nimely), Špikić - Matar. Trener Siniša Oreščanin.
OSIJEK: Ivušić - Igor Silva, Škorić, Čeberko, Jurčević (od 73. Bočkaj) - Žaper - Bohar (od 69. Tomelin), Pilj (od 69. Vuković), Kleinheisler, Gyurcso (od 46. Santini) - Mierez. Trener Nenad Bjelica.

(Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Podijeli