Novosti Sport Događanja

Jubilarna Humanitarka ove godine za Fuji ekipu: Ne sumnjamo da će Velikogoričani i ove godine prepoznati akciju i pomoći svojim prisustvom i donacijama

07.05.2024. / Damir Žbulj

Pun autobus Fuji ekipe vratio se iz Zadra s utrke Wings For Life World Run, a uz srušeni rekord dočekala ih je sjajna vijest kako će se ovogodišnja jubilarna deseta Humanitarka, koja je zakazana za 8. lipnja, održati za gorički Judo klub za osobe s invaliditetom Fuji!

"Nakon višegodišnje uspješne suradnje sa Judo klub osoba s invaliditetom 'Fuji' i nekoliko Humanitarki za članove Fuji kluba odlučili smo ovu jubilarku raditi za njihovu ekipu," poručili su Goričani u najavi Humanitarke.

U Poreču se krajem lipnja, u sklopu EJU Judo Festivala, održava Adapted judo kamp, koji je najdraža akcija za sve članove kluba.

"Djeci je to uvijek najdraža akcija, jer je kombinacija juda, kupanja i druženja s trenerima i asistentima. Skoro na svako dijete s invaliditetom ide asistent ili trener te je trošak po djetetu s asistentom cca 700 eura! Pošto naši Fuji treneri marljivo i uspješno rade sa mladima sa invaliditetom te broj članova konstantno raste cilj je da što više članova nagradimo za naporan rad kroz godinu i pošaljemo na zasluženi aktivni odmor."

Iz godine u godinu Humanitarka ruši sve rekorde po posjeti i prikupljenim sredstvima i ne sumnjamo da će Velikogoričani i Velikogoričanke i ove godine prepoznati akciju i pomoći svojim prisustvom i donacijama, kao i do sada...

Broj izdvojenog računa za navedenu akciju i još detalja oko Humanitarke može se očekivati kroz iduće dane.

"Neki možda znaju, neki ne znaju, ali naš klub još uvijek sve svoje aktivnosti pruža potpuno besplatno svim članovima kluba, a nisu to samo redovni treninzi..."

"Kimona, oprema, natjecanja, kampovi, radionice, priprema za maturu, stipendija, zdravstvena skrb, Wings for life utrka..."

"U zadnjih 12 godina nakupilo se aktivnosti!"

"Naravno, ovisni smo o donacijama te nam inicijativa poput ove znači nemoguće puno," zahvalili su iz Fujija na inicijativi Goričana.

Uoči same Humanitarke, 1. i 2. lipnja, Velika Gorica će biti domaćin povijesnog adapted judo turnira, koji će se u organizaciji Europske judo unije i Fujija organizirati po prvi puta!

Get Together Tour u Velikoj Gorici održat će se u Gradskoj sportskoj dvorani.

"Naš klub, zajedno s Hrvatskim judo savezom, uz veliku podršku Grada Velike Gorice, ugostit će judaše svih razina sposobnosti u našem gradu!"

"Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže te da dožive nov dimenziju sportske, ali i životne inspiracije!"

"Inkluzija se živi, ona se ne provodi," poruka je za kraj iz našeg Fujija. 

Podijeli