Novosti Sport Događanja

Juniori bolji od Šibenika, kadeti i pioniri od vršnjaka Slaven Belupa: Sjajna uvertira za prvoligaški okršaj Gorice i Koprivničanaca

30.09.2024. / Damir Žbulj

Uspješan vikend imali su i juniori i kadeti i pioniri Gorice u svojim prvoligaškim nastupima! Juniori su u sedmom kolu bili bolji od Šibenika, dok su kadeti i pioniri dobili Slave Belupo...

Kapetan Lovro Dukić načeo je šibensku mrežu već u drugoj minuti, a nakon što su pola sata prije kraja gosti uspjeli izjednačiti, Arona Fall je u 67. minuti vratio prednost Gorice, dok je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade Georgi Atanasov Stojanov zabio za konačnih 3:1.

Za ekipu pod vodstvom Ivana Parlova igrali su Josip Cundeković, Fran Kasunović, kapetan Dukić, Petar Raguž, Benjamin Dulčić, Stjepan Kučiš, Jura Kordej, Tomislav Prgomet, Zvonimir Josić, Luka Vrzić, Medin Gashi te Fran Stunja, Patrik Horvat, Arona Fall, koji je u igru ušao neposredno prije nego što je zabio gol, kao i Stojanov te Ivan Barišić.

Gorica se nalazi u sredini ljestvice s 11 osvojenih bodova, a u idućem kolu na rasporedu je gostovanje u Osijeku.


Kadeti su u šestom prvoligaškom kolu s 2:0 nadigrali Slaven Belupo, uz golove Jakovca u 13. i Kelave u 66. minuti. U prvih 11 bili su Marko Jug, Luka Čolić, Jani Brodarić, kapetan Krešimir Vidić, Dario Jakovac, Ivan Fran Veltruski, Josip Klasnić, David Grab, Jakov Tomašić, Borna Gašparić, Juraj Frigan te Mihael Kelava, Francis Chinedu Echue, Patrik Volarević, Pavle Brnadić, Ivano Matulin, Armando Plečko i Ivano Nevjestić, pod vodstvom Borisa Trivunova i Maura Cianija.

Nakon pet poraza kadetima je to bila prva ovosezonska pobjeda te su odmaknuli s dna ljestvice, ispred Lučkog i Solina, koji im je idući suparnik.


Pioniri su do slavlja stigli velikim preokretom, nakon što su gosti iz Koprivnice na poluvremenu imali dva pogotka prednost. Karlo Zajec je desetak minuta prije kraja vratio nadu u pozitivan ishod, Bartol Bočkaj je izjednačio u 84. minuti, a u prvoj minuti sudačke nadoknade Ivano Čale je poentirao za finalnih 3:2.

Za Goricu su igrali Lovro Lojen, Fran Džepina.Bajić, Ivan Novak, Patrik Franjić, Lovro Vučinić, Jakov Vetma, Bartol Solić, Ivan Vrbanić, Roko Filipec, Niko Mačković, Mihailo Abramovich te junaci preokreta Zajec, Bočkaj i Čale, kao i Karlo Jorgić, Faruk Salihović, Dan Stipić i Marko Marić, pod vodstvom Denisa Banića. Pioniri su u pet utakmica skupili sedam bodova, a idući izazov čeka ih u Vranjicu kod Solina.


Sjajna je to uvertira za prvoligaški okršaj seniora Gorice i Slaven Belupa, koji je zakazan ovog ponedjeljka od 16 sati. 

Utakmica se prvotno trebala igrati u subotu, ali je zbog obilne kiše i lošeg stanja travnjaka ipak bila odgođena. 

 

Podijeli