Novosti Sport Događanja

Jura Pršir rođendan proslavio pozivom na pripreme za U-21 Europsko prvenstvo, na popisu izbornika Skočića i David Čolina

29.05.2023. / Damir Žbulj

Na preliminarnom popisu izbornika Dragana Skočića za skorašnje U-21 Europsko prvenstvu nalaze se Jurica Pršir i Toni Fruk iz HNK Gorica, ali i naš Velikogoričanin David Čolina, koji trenutno brani boje njemačkog Bundesligaša Augsburga!

Jura iz Odranskog Obreža je upravo ovog ponedjeljka, 29. svibnja, proslavio svoj 23. rođendan i poziv za nastup na Europskom prvenstvu je lijepi 'poklon', kojeg je zaslužio svojim sjajnim igrama za Goricu. Pogotovo u ovoj proljetnoj polusezoni, kad je bio jedan od najboljih igrača našeg turopoljskog prvoligaša na spektakularnom putu do ostanaka u društvu najboljih hrvatskih klubova.

Hrvatska U-21 reprezentacija igrat će na Europskom prvenstvu u skupini s Ukrajinom, Španjolskom i Rumunjskom. Euro će otvoriti utakmicom protiv Ukrajine 21. lipnja od 18 sati u Bukureštu na stadionu Giulesti, u drugom kolu je na istom stadionu 24. lipnja od 20.45 sati čeka dvoboj protiv Španjolske, a u trećem 27. lipnja od 20.45 sati susret s Rumunjskom na stadionu Steaue, također u Bukureštu.

Treba napomenuti da je ovaj popis igrača preliminaran, nepotpun i podložan promjenama, 4. lipnja bit će objavljena dopuna, okupljanje je zakazano za 6. lipnja, dok je rok za prijavu igrača za nastup na U-21 Euru 14. lipnja.

“Iznimno sam počašćen što sam izbornik mlade hrvatske U-21 reprezentacije. Imali smo u proteklom razdoblju dosta posla, a u situaciji smo u kojoj imamo puno ozlijeđenih igrača, neke igrače koji su pozvani u A reprezentaciju, odnosno igrače koji ne igraju vani. Neki od njih su na popisu jer imaju kvalitetu i zaslužuju biti ovdje. Dakle, imali smo određenih problema dok smo se istodobno bavili skautingom i analizom naše momčadi. U predstojećem razdoblju bavit ćemo se planom i programom, odnosno analizom suparnika”, istaknuo je Bišćanov nasljednik Dragan Skočić, koji će momčad okupiti 6. lipnja na početku priprema koje će se održati u Medulinu.

“Popis igrača nije konačan i podložan je promjenama. Kažem to jer imamo dosta problema na nekim pozicijama, pogotovo u obrani. Htio sam pogledati zadnje kolo, imamo i utakmice U-20 reprezentacije. Pogledat ćemo te utakmice i ne moramo žuriti jer konačan popis predajemo Uefi 14. lipnja. Može se dogoditi da uzmemo veći broj igrača s obzirom na stanje, ima dosta igrača koji ne igraju, nismo sigurni u njihovo stanje i bolje da vidimo što mogu, a što ne. Želim se osobno uvjeriti u njihove mogućnosti. Što se tiče Belje, A reprezentacija je prioritet. Bit će s A reprezentacijom, a poslije ćemo vidjeti hoće li nam se priključiti."

"Naravno da bih ja volio da za nas igraju Gvardiol, Josip Šutalo, Stanišić i Beljo jer nam je cilj plasirati se na Olimpijske igre. To je moj cilj, nije me vodio novac koji sam mogao zaraditi, nego plasman na Olimpijske igre. Međutim, prioriteti se znaju, A reprezentacija mora biti na prvom mjestu, a drago mi je da mlada reprezentacija producira igrače za A reprezentaciju”, zaključio je Skočić, a piše hns-cff.hr.

Na popisu je i bivši vratar Gorice Dominik Kotarski, uz kojeg su još i Ivor Pandur (Fortuna), Nikola Čavlina (Lokomotiva).

Od braniča, uz Čolinu, pozvani su još i Bartol Franjić (Wolfsburg), Nikola Soldo (Köln) i Niko Sigur (Hajduk). U vezi, uz Pršira i Fruka, na pripreme će još Lukas Kačavenda (Lokomotiva), Martin Baturina (Dinamo), Ante Palaversa (Troyes), Veldin Hodža (Rijeka) i Marko Bulat (Dinamo), dok su napadači Roko Šimić (Zürich), Stipe Biuk (Los Angeles), Dion Drena Beljo (Augsburg), Marin Ljubičić (LASK), Gabriel Vidović (Vitesse), Luka Stojković (Lokomotiva) i Matija Frigan (Rijeka).

Međutim, ovaj Skočićev popis izvjesno će doživjeti promjene.

 

Podijeli