Novosti Sport Događanja

Kadetkinje HOK Gorica među 16 najboljih u Hrvatskoj: Svi smo u klubu ponosni na njihov uspjeh!

06.10.2020. / Damir Žbulj

U Zadru se na parketima dvorana na Višnjiku i Mocire održala završnica kadetskog prvenstva Hrvatske za odbojkašice, a među 27 ekipa bile su i mlade nade Hrvatskog odbojkaškog kluba Gorica.

Kadetkinjama HOK Gorica bio je to prvi nastup na državnoj završnici, a upisane su i prve pobjede, protiv vršnjakinja OK Kastav 1998 i AOK Osijek, za povijesni prolazak skupine i ulazak među 16 najboljih mladih ekipa Hrvatske.

"Svi smo u klubu itekako ponosni na njihov uspjeh! Pokazale su naše kadetkinje već i ovaj put da velikogorička odbojka itekako ima potencijala za zdrav razvoj i povratak odbojke u našem gradu na 'staze stare slave', kad je u doba pokojnog Antuna Dede Azenića vedrila i oblačila u Hrvatskoj i van njenih granica," javila nam se s dojmovima Diana Reščić Breko, prva glavna i odgovorna ispred Kluba.

Tehnički direktor HOK Gorica Ivica Hrženjak prepričao je zadarsku avanturu: "U tri dana natjecanja odigrano je sedam jakih i kvalitetnih utakmica. Format turnirskog natjecanja od igračica zahtjeva vrlo dobru fizički i psihičku spremnost, što je našim djevojkama, s obzirom na pretežito odigravanje županijskih natjecanja, bila potpuna nepoznanica. Djevojke su pokazale izrazitu borbenost, zalaganje i znanje na terenu, a ono što nam je prije svega bilo važno – van terena su na pravi i odgovoran način prezentirale i svoj klub i svoj grad. Vrlo važno spomenuti je da su najvećim djelom, izuzev tri igračice, sve djevojke ponikle u HOK Gorica , čime se dokazuje njihovo povjerenje i zadovoljstvo s funkcioniranjem kluba i kvalitetom stručnog kadra. Vjerujemo kako ćemo još dugo zajedno rasti i ostvarivati uspješne rezultate po kojima će nas grad i klub biti prepoznati!“

Predvođene trenericom Idom Jenkač u Zadru su na završnici prvenstva Hrvatske HOK Gorica predstavljale Marta Kitarović, Lea Kordić, Lena Hudan, Katja Cvitanović, Ema Đurak, Iva Šimunović, Lea Tržan, Lucija Smojić, Hana Josić, Josipa Paviša, Matea Grahovac i Katarina Kornet. Petra Horžić, bitna karika ove ekipe, nažalost zbog sakramenta svete potvrde nije mogla otputovati sa svojom ekipom.

Titula kadetskih prvakinja Hrvatske na kraju je pripala odbojkašicama ŽOK Osijek, koje su u napetom finalu pobijedile zagrebačku Mladost s 3:2 u setovima. Sve utakmice su se igrale bez prisustva gledatelja, uz pridržavanje strogih epidemioloških mjera, ali uz prijenose na YouTube kanalu Hrvatskog odbojkaškog saveza.

 

Nakon dugačke pauze i prekida prošle sezone zbog koronavirusa, nadolazećeg vikenda napokon ponovno kreću i ligaška natjecanja, a HOK Gorica nastupa sa sve svoje tri ekipe.

NAPOKON POČINJE SEZONA

Seniorke nastupaju u 1. B Hrvatskoj odbojkaškoj ligi - Sjever, što je treći razred naše ženske odbojke. U istom rangu je i OK Velika Gorica pa nas ponovno očekuju zanimljivi gradski derbiji.

HOK Gorica u petak gostuje kod OK Medveščak, dok OK Velika Gorica na otvaranju sezone igra kod treće ekipe zagrebačke Mladosti.

Kadetkinje HOK Gorica, nakon povijesnog nastupa u Zadru, u nedjelju počinju prvenstvo 2. HOL Sjever, a u goste im stiže HAOK Dubrava.

Mlađe kadetkinje se natječu u 3. Hrvatskoj odbojkaškoj ligi, a ovaj vikend dočekuju drugu ekipu OK Glina.

"Prije svega moram napomenuti kako sam, kao netko tko je uz njih od prvog ulaska ovih djevojaka u dvoranu i kad nisu znale ništa više od toga da su došle trenirati odbojku, izuzetno ponosna i sretna u kakve su, prije svega, mlade osobe i sportašice stasale, a onda i na rezultat koji je produkt njihova vrijednog rada i truda," osvrnula se na završnicu prvenstva Hrvatske Diana Reščić Breko pa nam najavila novu natjecateljsku sezonu:

"Sukladno situaciji u kojoj se nalazimo, nadam se kako ćemo uspjeti sačuvati zdravlje svih naših članova i omogućiti djeci nesmetan trenažni proces koji je od iznimne važnosti za njihov razvoj, ali i funkcioniranje kluba s obzirom na to da najvećim dijelom, ovako mlad i malen Klub ovisi o podršci roditelja svojih članova. U županijskim natjecanjima prijavili smo po dvije ekipe u svakoj kategoriji, nadamo se kako će se sve donekle redovno održavati. Kao i prošle godine, kada smo pred naše kadetkinje i trenera Luku Bišćana, vjerujući da su kvalitetom to i sposobni, postavili cilj da osvoje 3. HOL i osiguraju direktan ulazak u 2. Hrvatsku odbojkašku ligu, jednako tako i ove godine vjerujemo kako će njihov zajednički rad na kraju rezultirati plasmanom u rang više..."

"Najstarije seniorke su standardno kvalitetom za sam vrh tablice u 1. B HOL, dok razvojna ekipa u 3. HOL ima jedini zadatak - napredovati u svojoj igri, rezultat nam je manje bitan...“

Sve nove nade velikogoričke odbojke su itekako dobrodošle...

"Bez obzira na situaciju u kojoj se nalazimo, uz naše stalno zaposlene trenere u Klubu, ima prostora za nove članove i ovim putem ih pozivamo da se jave i priključe našim ekipama," zaključila je čelnica HOK Gorica.

Podijeli