Novosti Sport Događanja

Kahlina: Moramo pokazati da smo zasluženo treći, moramo pobijediti kako god znamo!

28.02.2021. / Damir Žbulj

Porazu Rijeke od Hajduka 'veselili' su se i u Gorici, jer je tim rezultatom turopoljski prvoligaš još dodatno učvrstio svoju treću poziciju na ljestvici.

Prednost nad pratnjom je ogromnih 11 bodova i Goričani su stvarno na najboljem mogućem putu prema povijesnom uspjehu i plasmanu u europsko natjecanje.

-->> Na sigurnom putu prema Europi

Zato utakmica protiv 'fenjeraša' Istre 1961 ima izuzetu važnost. Ekipa Siniše Oreščanina veliki je favorit, no, trebat će to pokazati na travnjaku. U svojoj prvoj utakmici na klupi Gorici to mu nije pošlo za rukom. Završilo je bez pobjednika, ali baš kao i u prethodna dva prvenstvena okršaja ovih suparnika.

Veliki adut trebao bi biti povratak u sastav kapetana Kristijana Kahline, koji je zbog ozljede prsta lijeve ruke van travnjaka bio dva mjeseca. Ponovno je među vratnice stao u trening dvoboj s Kustošijom prije nekoliko dana.

"Sve je u redu, hvala Bogu. normalno treniram zadnjih deset dana, u konkurenciji sam za utakmicu i sad ćemo vidjeti što će biti."

"Jako sam zadovoljan ekipom. S bivšim trenerom smo radili odlične rezultate, dogodile se to što se dogodilo, a novi trener imao je jako malo vremena i bilo mu je jako teško ući u cijelu priču. Rezultati prvo nisu bili najbolji, ali smo na Rujevici pokazali karakter. Nije se stvorila nikakva panika, u Rijeci smo pobijedili i tada je krenulo sve na bolje. Cijelo vrijeme sam s momčadi, zajedno 'dišemo' i to je velika stvar koja nas uzdiže iznad drugih ekipa," istaknuo je Kahlina pa dodao:

"Mislim da smo kvalitetni, ali ovo što radimo je fantastično!"

Osvrnuo se i na učinak Ivana Banića, koji ga je dostojno mijenjao u ovogodišnjim prvenstvenim susretima.

"Odličan je bio. Mislim da je svoj posao odrađivao na jako visokoj razini. Ne mogu reći da je kriv ni za jedan gol. Sigurno je bio dostojna zamjena, a i prije sam znao da je on prvoligaški 'kalibar'. Branio je u Rudešu, ostao je tamo jer u HNL-u nije našao bolju opciju. Pružila mu se šansa u Gorici, znao je gdje dolazi i kakva će mu biti situacija. Cijelo vrijeme je radio, vjerovao da će mu se pružiti prilika. I pružila mu se. Stvarno je jedan odličan dečko i hvala Bogu da mu se tako vratilo."

Gorica je u posljednja četiri susreta upisala tri pobjede i remi, a Kahlina vjeruje u nastavak pozitivnog niza i ove nedjelje od 15 sati na velikogoričkom Gradskom stadionu.

"Mislim da je HNL fantastična liga i može se reći kako niti jedna ekipa ne zaslužuje biti na dnu pa tako ni Istra. Igra se dobar nogomet, a pogotovo u Puli. Tamo mijenjaju trener, ali igra ostaje ista. Dobro su tehnički i taktički posloženi. Nije ih išao gol, a nadam se kako će tako ostati i protiv nas. Jako su ozbiljna momčad i koja svima može napraviti nered. Na nama je da pokažemo da smo ozbiljna momčad i da smo treći na ljestvici zasluženo! moramo pobijediti kako god znamo, jer mi smo Gorica i želimo ući u Europu!"

Podijeli