Novosti Sport Događanja

Karatisti sudjelovali na međunarodnom kampu

05.07.2017. / Sportska redakcija

Karatisti Velike Gorice u postsezonskom periodu sudjelovali su na jednom od najjačih svjetskih natjecanja WKF Svjetskom kupu u Umagu. U sklopu Kupa održan je i karate kamp na kojem su treninge održavali instruktori Svjetske karate federacije.

Na kampu i Svjetskom kupu održanom u Umagu od 26. lipnja do 2. srpnja nastupilo je osam goričkih karatista u uzrastu kadeta, juniora i mlađih seniora. Sudionici kampa tako su bili; Petar Orešković, Borna Novak, Dominik Kučan, Patrik Macukić, Mia Mijović, Kristijan Obrazović, Igor Vrban i Ines Grdenić.

Budući da je na natjecanju nastupilo preko dvije tisuće natjecatelja iz 64 države, Svjetski kup u Umagu s pravom se naziva „malim Svjetskim prvenstvom“. Gorički predstavnici ovoga su puta ostali bez odličja, a najbliže njemu bio je Igor Vrban koji je na kraju zauzeo peto mjesto u juniorskoj konkurenciji do 76 kilograma.

-Za istaknuti je da smo tek započeli pripremni period jer nam je cilj uhvatiti pravu formu za izborni turnir za Svjetsko prvenstvo koji će se održati 26. kolovoza- rekao nam je trener Goran Živković.
Inače, Svjetsko prvenstvo održat će se u listopadu na Tenerifima.

Podijeli