Novosti Sport Događanja

[PRIJENOS UŽIVO] Karlo Igor Majić prijeti 'svojoj' Gorici: Okršaj u Sesvetama za osminu finala Kupa

07.10.2020. / Damir Žbulj

Nogometaše Gorice ove srijede od 15 sati kod drugoligaša Sesveta čeka jadna od važnijih utakmica ove sezone. U igri je plasman u osminu finala Hrvatskog nogometnog kupa, prestižnog natjecanja u kojem naš turopoljski prvoligaš ima iz godine u godinu sve veće ambicije.

Kurilovec je svoj posao protiv Vinogradara elegantno obavio, a za povijesni plasman dva velikogorička kluba među 16 najboljih čekaju se Goričani.

S druge strane terena bit će klub u kojem je Gorica pronašla svog prvog prvoligaškog trenera, Sergeja Jakirovića, gdje je nekolicina njenih igrača bilo na posudbi i u kojem od ove godine igra Karlo Igor Majić, mladi 22-godišnji Velikogoričanin, koji je svoje prve nogometne korake napravio u Gorici prije nego je preselio u nogometnu školu Dinama.

Majić je bio dio sjajne generacije Plavih, svlačionicu je i u klubu i u mladoj reprezentaciji dijelio i s Darijom Špikićem, koji je od početka ove godine nosi dres Gorice, ali su mu suigrači bili i Šemper pa Kalaica, Davor Lovren, Đira, Kulenović, ali i Borna Sosa, Nikola Moro, Luka Ivanušec i danas već standardni A reprezentativac Josip Brekalo.

Osvajao je s mlađim kategorijama Dinama brojne naslove prvaka Hrvatske, prestižni Europski i Svjetski Nike kup, a bio je i glavna napadačka karika U-17 hrvatske reprezentacije koja je igrala četvrtfinala i Europskog i Svjetskog prvenstva.

Pravu priliku u Dinamu ipak nije dočekao i morao je sreću potražiti u nekoj drugoj sredini, a s 18 godina potpisao je trogodišnji ugovor s njemačkom Fortunom iz Düsseldorfa.

Karijera mu možda nije išla ono predviđenom uzlaznom putanjom, no, ovakve utakmice, baš kao što je to današnja protiv kluba u kojem je započeo svoju karijeru, mogla bi mu otvoriti neka nova vrata.

Majić je i odličan 'španer' malog nogometa, a lani je bio i najbolji strijelac popularnog velikogoričkog turnira HVIDR-e.

Sesvete su solidna drugoligaška ekipa, koja Gorici, nakon emotivnog i fizičkog 'pražnjenja' u slavlju nad Hajdukom, sigurno neće biti lak zalogaj.

Kup je natjecanje u kojem su iznenađenja moguća i česta, a Gorica će biti i bez nekolicine igrača koji su otišli na okupljanja reprezentacije.

Krešimir Krizmanić i Dario Špikić su u kadru U-21 hrvatske reprezentacije...

"Možemo očekivati tešku utakmicu. Nedostajat će nam nekoliko igrača koji su na reprezentativnim okupljanjima, neki imaju problema s ozljedama. Utakmice poput ove s Hajdukom 'iscijede' iz vas emocije i energiju i bit će se teško vratiti. Moramo biti oprezni, kako bismo došli do željenog rezultata. Ovo nam je važna utakmica, u Kupu želimo proći što dalje," najavio je trener Gorice Dambrauskas.

Gorica niti protiv trećeligaša Belišća u pretkolu Kupa nije briljirala, a finale Županijskog kupa izgubila je u raspucavanju do Kurilovca.

Prijenos dvoboja šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa  sa stadiona Sv. Josipa Radnika u Sesvetama moći će se pratiti i u izravnom prijenosu...

Podijeli