Novosti Sport Događanja

Karting se vratio u Mičevec nakon gotovo dva desetljeća: Podržite ove nedjelje mlade nade hrvatskog autosporta

14.07.2024. / Damir Žbulj

Nakon što su proteklog vikenda ljubitelji oktana došli na svoje na pisti ZTC-a, uživajući u sjajnom autoslalom natjecanju, ove subote i nedjelje u Mičevcu imaju prilike pratiti još jedan brzinski spektakl.

Poslije gotovo dva desetljeća na legendarnu stazu vraća se karting natjecanje i Nagrada Zagrebačkog automobilističkog saveza bit će prava poslastica za sve ljubitelje brzine...

"Ovaj događaj ima posebnu važnost jer nakon gotovo 20 godina karting utrke se vraćaju na legendarni prostor Mičevca. Ovo povijesno natjecanje boduje se za Prvenstvo Hrvatske i Otvoreno Prvenstvo Zagreba, što garantira žestoku konkurenciju i uzbudljive utrke..."

"Na listi prijavljenih nalazi se 34 vrhunska kartingaša i kartingašica, koji će se natjecati za prestižne titule. Staza Bugatti Rimac u Mičevcu poznata je po svojoj vrhunskoj infrastrukturi i izazovnom dizajnu, što je čini idealnim mjestom za ovako važno natjecanje. Ova moderna test staza nudi brojne izazove s tehnički zahtjevnim zavojima i brzim ravnim dijelovima, koji će testirati vještine i brzinu svih natjecatelja," najavili su iz HAKS-a.

Nakon subotnjih cjelodnevnih treninga odrađena je verifikacija, a u nedjelju se utrka vozi od 13 sati.

Svečano otvaranje zakazano je za 12.45 sati, a ulaz na stazu u Mičevcu je slobodan te se očekuje i velik broj navijača.

Podršku ovom kartingaškom spektaklu dali su i pripadnici DVD Mičevec, ali u subotu potreba za intervencijama, srećom, nije bilo.

"Očekuje nas vikend ispunjen adrenalinskim vožnjama, napetim utrkama i vrhunskim karting performansama. Pozivamo sve ljubitelje automobilizma i kartinga da nam se pridruže i uživaju u ovom spektakularnom događaju. Vidimo se na stazi u Mičevcu," jasna je poruka organizatora iz Zagrebačkog automobilističkog saveza i AK Racing Panda. 

Na listi prijava je i David Čonkaš iz Vukovine, koji se u ukupnom poretku Prvenstva Hrvatske Klase 4 - Rotax Max Junior nalazi na trećem mjestu sa 77 bodova. Vodeći Tomasso De Grisogno iz KK Koprivnica ima 11 bodova.

Karting se vozi u nekoliko različitih kategorija, a to su Klasa 1- Baby Kart, Klasa 2 - Rotax Micro Max, Klasa 3 - Rotax Mini Max, Klasa 4 - Rotax Max Junior, Klasa 5 - Rotax Max Senior, Klasa 6 - Rotax DD2, Klasa 7 - Rotax DD2 Master, Klasa 8 - KZ2, Klasa 9 - KZ2 Master. U ukupnom poretku klubova Koprivnica je na liderskoj poziciji s 215 bodova, ispred KK BOX 707, za kojeg vozi i mladi i talentirani Čonkaš.

 

Galerija slika

Karting se vratio u Mičevec nakon gotovo dva desetljeća: Podržite ove nedjelje mlade nade hrvatskog autosporta

Podijeli