Novosti Sport Događanja

Kiša i dalje pada, Rijeka u subotu stiže u naš grad: Nadam se da smo ih dobro analizirali

13.09.2024. / Damir Žbulj

Nakon reprezentativne pauze i Kup izazova u Đakovu, koji je srećom uspješno arhiviran, nogometaši Gorice će u subotu od 20 sati na svom stadionu dočekati Rijeku. Prva prvenstvena pobjeda u prošlom kolu i dobra igra u tom dvoboju sa Šibenikom zalog su optimizma goričke svlačionice...

Trener Rajko Vidović uvjeren je u dobru partiju svojih igrača i protiv Rijeke, bez obzira na puno problema u Kup utakmici u Đakovu:

"U ovim Kup utakmicama uvijek ima neke neizvjesnosti. Nismo odigrali nešto bajno, toga moramo biti svjesni, ali smo ostvarili cilj. Mislili smo odmoriti neke stožerne igrače, u tome nismo uspjeli. Dali smo priliku igračima koji su manje igrali i na kraju nas je sve to odvelo u produžetke. Mislim da smo zasluženo prošli i okrećemo se ovom okršaju u subotu s Rijekom..."

"Dolazi nam, uz Dinamo, ponajbolja momčad naše lige. Igraju dobar i brz nogomet, ali su promijenili dosta igrača. Očekuje nas zahtjevna utakmica, ali vjerujem da ćemo i mi biti dobri i pravi. Pokazali smo i u utakmici s Dinamom, a pogotovo sa Šibenikom, kako možemo parirati svima i kad smo kompletni da smo čvrsti i nezgodni i nikome neće biti lako s nama," istaknuo je Vidović pa dodao:

"S Rijekom u zadnje vrijeme imamo neki negativan omjer i sve ćemo sada učiniti da to malo popravimo i da razveselimo svoje navijače!"

U Đakovu se ozlijedio Sagna, a svi ostali su spremni i zdravi. Sasvim je izgledno kako će Gorica igrati s tri stopera, defenzivnije orijentiranim bekovima i kako će se opredijeliti za čvrsti blok, jer Rijeka je najopasnija u protunapadu i tranziciji...

"Rijeka je sigurno imala drugačije planove, željeli su proći dalje u Europi, mislim da je to bio jedan loš dan i sigurno nisu zaslužili jedan takav uvjerljiv poraz. Pokazali su već u sljedećoj utakmici protiv Dinama o kakvoj se momčadi radi, odigrali su jako dobro, a čak su u drugom poluvremenu bili i bolji."

"Igraju napadački nogomet, dobro smo ih analizirali i znamo njihove prednosti i mane, pod vodstvom trenera Đalovića. Malo ćemo i mi sigurno promijeniti svoj plan, nakon 120 minuta u Đakovu, ali u subotu ćemo vidjeti kako će Gorica igrati," naglasio je strateg turopoljskog prvoligaša.

"Jako su opasni nakon izgubljene lopte protivnika, imaju fantastičnu tranziciju i moramo biti jako oprezni. Imaju puno kvalitetnih igrača, od Rukavine i Fruka, preko Jankovića i Andrića. Imaju iskustvo u zadnjoj liniji i nadam se da smo ih dobro izanalizirali..."

Vidović na raspolaganju ima i dvojicu pojačanja, veznjaka i mladog albanskog reprezentativca Adriona Pajazitija te 25-godišnjeg krilnog napadača Mesaquea Djua, bivšeg mladog portugalskog reprezentativca rođenog u Gvineji Bisao.

"Mislim da se radi o izuzetno kvalitetnim igračima i da će nam biti pojačanja. Dobili su određenu minutažu i u Kupu, ali će im trebati malo vremena za prilagodbu. No, već se vidjelo i nakon jednog treninga i minuta u Kupu pokazali su da se radi o pojačanjima," zaključio je.

Na otvaranju šestog kola u petak se igra najveći hrvatski derbi Dinama i Hajduka na Maksimiru. U subotu će još Lokomotiva gostovati u Puli, dok će u nedjelju Osijek dočekati Slaven Belupo, dok Šibenik igra s Varaždinom. 

 

Standings provided by Sofascore

Podijeli