Novosti Sport Događanja

Klafurić u HNL-u debitira na Maksimiru: Ne može biti bolja utakmica na startu

16.07.2021. / Damir Žbulj

Velikogorički nogometni stručnjak Dean Klafurić ovog petka od 18.55 sati na Maksimiru protiv Dinama imat će svoj prvoligaški debi, kao samostalni trener koprivničkog Slaven Belupa.

Klaf je radio u Udarniku, Radniku, Poletu, Gradićima, Vrbovcu...

Bio je izbornik ženske nogometne reprezentacije, radio je u Nogometnoj školi Dinama, bio je pomoćnik Zoranu Mamiću u prvoj momčadi, ali i u saudijskom Al-Nassru, u Al-Ainu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima...

Jedno kratko vrijeme bio je i trener drugoligaške Gorice, prije nego je naglo otišao u poljsku Legiju, na mjesto pomoćnika Romea Jozaka.

S varšavskim klubom je osvojio i prvenstvo i Kup, nakon što je naslijedio Jozaka.

Radio je i na Cipru, bio je prošle godine trener Ethnikosa...

"Zadovoljan sam obavljenim pripremama. Odradili smo ih jako dobro i ispunili ciljeve koje smo stavili pred sebe. Idealno bi bilo da smo krenuli tjedan ranije, ali to nije bilo moguće jer su zbog teške prošle sezone igrači zaslužili i više odmora nego što su imali. Raspoloživo vrijeme iskoristili smo maksimalno," osvrnuo se na odrađene pripreme.

U Koprivnici će se brinuti i za razvoj mladih igrača, ali i za ostvarenje rezultatskih ciljeva.

"Trener sam koji želi stvarati, nisam trener koji bi samo dovodio igrače. U Slaven sam došao da vodim momčad, da pomognem u razvoju mladih igrača i to je moj primarni cilj. Naravno da bez rezultata to nikako neće biti moguće i da je rezultat uvijek na prvome mjestu, ali mislim da imamo dobru perspektivu da to sve skupa ostvarimo."

"Vjerujem kako smo spremni za novu sezonu!"

"Mislim da nas protiv Dinama čeka 'najlakša' utakmica, mi tu nemamo što za izgubiti. Očekivanja su da steknemo iskustvo i da puno naučimo u toj utakmici. Imat ćemo trojicu, četvoricu prvoligaških debitanata, što je bogatstvo kluba. I meni će ovo biti debi u HNL-u, smatram da će to biti jedna velika škola i mislim da nas na startu ne može čekati bolja utakmica," najavio je Kurilovčanin.

Dinamo je ovog tjedna gostovao na Islandu, prošao je prvu prepreku u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a već u utorak na Maksimiru igra prvi dvoboj protiv ciparske Omonije.

"To je Dinamo. Možemo se mi sada 'hvatati' za to da će im biti teško, da su umorni, da su fokusirani na Europu, ali oni imaju toliko dobrih igrača i ne možemo gledati na to tako. Gledamo sebe i kako da prezentiramo svoj stil igre i da pokažemo da smo organizirana momčad, da pokažemo naše mladiće, koji će dobiti priliku ove sezone igrati HNL!"

"Sastav je spreman, pripremali smo se koliko smo smatrali da je potrebno. Ponavljam, idemo pokazati svoj stil igre. Igramo protiv Dinama, pitat će se njih puno toga, ali i mi želimo na toj utakmici prikupiti vrijedno iskustvo i pokazati naše kvalitete," zaključio je za kraj.

U prvom kolu HT Prve lige u petak još Osijek dočekuje Šibenik, u subotu Hajduk igra kod Lokomotive, a Gorica na Rujevici kod Rijeke (21 sat). U nedjelju će Istra 1961 biti domaćin Hrvatskom dragovoljcu, povratniku u prvoligaško društvo.

Podijeli