Novosti Sport Događanja

Klarica: Cilj je boriti se s PPD Zagrebom i Nexeom; Laljek: Bitno je i da prođemo dalje u Kupu

11.03.2020. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice proslavili su pobjedu nad Sesvetama i osvajanje prvog mjesta i naslova 'malog prvaka' Paket 24 Premijer lige.

Natjecanje momčad pod vodstvom Andrije Nikolića nastavlja u Ligi za Prvaka, gdje će se, uz Dubravu, Poreč i Spačvu, priključiti i našički Nexe i 'vječiti' prvak PPD Zagreb, klub koji usko surađuje s Goricom i koji je tamo poslao velik broj igrača, ali i glavnog trenera.

Jedan od igrača na posudbi je i mladi i izuzetno talentirani desni vanjski Luka Lovre Klarica, koji bi, da nije bilo ozljede, vjerojatno već i ove sezone bio član prve ekipe PPD Zagreba.

"Sigurno kako je ovo naše prvo mjesto na kraju zasluženo, jer mislim kako smo cijelu sezonu konstantno igrali na visokoj razini, osim nekoliko utakmica. Možda smo se malo opustili, ali hvala Bogu pobijedili smo Sesvete i tako se vratili na pobjedničke staze," osvrnuo se Zadranin, koji se raduje utakmicama i sa Zagrebom i s Nexeom.

"Neki cilj je da budemo u borbi s njima. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Želja je prvenstveno pobijediti i Dubravu i Poreč i Spačvu, ekipe koje smo dobivali i do sada..."

Najavio nam je i gostovanje u Vinkovcima kod Spačve u osmini finala Kupa.

"Cilj je izboriti Final 4 Kupa Hrvatske. Pripremali smo se za Spačvu i gostovanje u Vinkovcima i nadamo se pobjedi."

"Napokon sam odigrao kako spada, noga je dobro, sve je dobro, baš kako treba," zaključio je Klarica.

TREBA UŽIVATI

Jedan od ponajboljih igrača Gorice ove sezone je i Ivan Laljek, koji je već godinama okosnica ove ekipe.

"U zadnjih par kola smo kiksali, trebali smo ovo prvo mjesto osigurati ranije, no, otvorila nam se prilika u zadnjoj utakmici, iskoristili smo ju, odigrali dobro i spremni smo sada za Ligu za prvaka."

U prvom kolu Gorica već ovog vikenda dočekuje Poreč.

"Prvi puta u povijesti smo ovaj regularni dio završili na prvoj poziciji. Lijepo je biti na vrhu, ujedno je i dobra priprema za ove utakmice koje nas čekaju, prvo ova sa Spačvom u osmini finala Kupa," istaknuo je razigravač Goričana, koji jedva čeka nove izazove.

"Bitno nam je da prođemo dalje, lijepa je ovo bila uvertira protiv Sesveta..."

"Utakmice s Nexeom i PPD Zagrebom bit će nam jedan motiv više i nagrada za dobro odrađenu sezonu, koju smo stvarno odigrali sjajno. Sad trebamo uživati u tim dvobojima, upisati što više pobjeda, ostvariti što bolji plasman, sve ostalo je bonus!"

Liga za prvaka trebala bi se igrati u srednjoškolskoj dvorani, popularnom Bakariću, a nadamo se kako će se situacija s pandemijom koronavirusa smiriti i kako će svi ljubitelji rukometa u našem gradu, a sigurni smo kako ih ima, moći prisustvovati utakmicama.

"Vjerujem kako će ovi bolji rezultati privući veći broj gledatelja, protiv Nexea i PPD Zagreba sam siguran kako će se tribine napuniti, a siguran sam i kako ćemo mi tada bolje igrati," zaključio je za kraj razgovora Laljek.

 

Podijeli