Novosti Sport Događanja

Klinci sudjelovali na Krav Maga trening kampu

06.06.2018. / Petar Brnada

Na izletištu Ključić Brdo proteklog vikenda održana je edukacijsko-rekreativna radionica za djecu od 5-10 godina pod nazivom KRAV MAGA Kids - "Little Indians".

Radionica je održana u sklopu projekta "Krav Maga trening kamp II/2018", a okupila je 20 klinaca koji su tijekom dva sata boravka u prirodi uz instruktore i asistente savladavali prirodne prepreke u šumi, slušali predavanja o očuvanju prirode i učili neke osnovne tehnike samoobrane.

Tako su se primjerice u šumi spuštali užetom kroz strmo brdo, napravili mostić od suhog granja da pređu mulj uz potok i prešli preko potoka po srušenom stablu, a poslije su u improviziranim nosilima od dekica nosili svoje prijatelje.

Krav Maga obučava samoobranu, borilačke i borbene vještine, kao i vještine zaštite drugih, a nastala je u Izraelu, pod pritiskom realnih životnih zahtjeva i uvjeta. Metodu je razvio Imi Lichtenfeld, a nastavio razvijati i modificirati Eyal Yanilov.

Vještinu upotrebljavaju vojne snage, policijski odredi i tajne službe (CIA i FBI) iz cijeloga svijeta, a od 2010. godine, zbog širenja sustava, da bi se istovremeno održala kvaliteta treninga, Eyal Yanilov osniva organizaciju – Krav Maga Global.

KMG danas je prepoznata kao najprofesionalnija i međunarodno aktivna Krav Maga organizacija u svijetu.

Foto: Krav Maga Hrvatska

Podijeli