Novosti Sport Događanja

Koprivničanci stižu na Gradski stadion nakon demontaže Dinama: Vjerujem u svoje momke, napravit ćemo sve za tu pobjedu

26.09.2024. / Damir Žbulj

Nakon slabe partije i poraza od Hajduka na Poljudu nogometaše Gorice u subotu od 17.30 sati čeka novi prvenstveni izazov. Na gorički Gradski stadion stiže Slaven Belupo, koji je pak u prošlom kolu senzacionalno razbio Dinamo i aktualnom prvaku utrpao četiri komada...

Možda je to i najbolja najava dobre utakmice, a ekipa Rajka Vidovića morat će se dodatno potruditi da ostvari svoj cilj, a to su sva tri boda.

"Odigrali smo zadnju utakmicu u Splitu koja rezultatski nije bila dobra. Mislim da smo dobro ušli u susret, zabili na vrijeme taj gol, a na kraju su nas koštale individualne pogreške. Darivali smo Hajduka i oni su nas znalački kaznili..."

"Slaven Belupo je ekipa koja nije dobro ušla u prvenstvo, ali promjenom trenera su u zadnje dvije utakmice bili dobri, i protiv Osijeka, a pogotovo protiv Dinama, kojem su zabili četiri gola. Sigurno nas čeka jako zahtjevna utakmica, ali kako moji dečki rade i kako su odigrali one prijašnje utakmice, mislim da ćemo u subotu pružiti kvalitetnu partiju, nešto sličnije onoj protiv Rijeke. Napravit ćemo sve za tu pobjedu koja nam je neophodna i jako bitna. Vjerujem u svojem momke i da ćemo biti u subotu pravi," rekao je u najavi strateg turopoljskog prvoligaša.

Protiv Koprivničanaca neće moći računati na Merveila Ndockyta, koji je skupio tri javne opomene, ali i na Božidara Radoševića, koji je na Poljudu ozlijedio ligamente koljena i čeka ga dugačka pauza. Protiv Hajduka ga je zamijenio mladi Karlo Žiger, ali za subotnji okršaj Vidović ima neke druge planove: "Imamo fantastične vratare, a sada će priliku dobiti Banić. Radi se o izuzetnom vrataru i mislim da će to biti sve u najboljem redu. Falit će nam kartonirani Ndockyt, ali imamo igrača u rotaciji koji će ga zamijeniti." Banić je od početka sezone bio u nemilosti, ali sada će silom prilika ponovno imati priliku krenuti od prve minute.

Pitanje je hoće li od prve minute krenuti Valentino Majstorović, koji je često svoje najbolje partije pružao tek kad je ušao s klupe, iz drugog plana, kao 'as iz rukava': "Ne treba se puno vraćati na utakmicu u Splitu, analizirali smo svoje pogreške i okrećemo se Slaven Belupu. Vrlo je važan pozitivan rezultat i tu nemamo što pričati, idemo po pobjedu. Promijenili su trenera, ali igrali smo protiv Varaždina dok je Mario Kovačević bio tamo. Oni su se sada dignuli i na terenu i psihički, ali ja ne sumnjam u našu ekipu i da ćemo to dobiti," zaključio je krilni igrač Gorice, koja je trenutno na osmoj poziciji prvenstvene ljestvice, sa samo pet osvojenih bodova, koliko ima i Lokomotiva, dok su Farmaceuti trenutno na samom dnu sa četiri boda.

Osmo kolo će u petak otvoriti Šibenik i Istra 1961, u subotu još igraju Dinamo i Lokomotiva, dok će u nedjelju Rijeka ugostiti Hajduk u Jadranskom derbiju, a Osijek dočekuje Varaždin.

Upravo će Varaždinci biti protivnici Gorici u osmini finala Kupa i to 14. studenog na Stadionu Varteks.

 

Standings provided by Sofascore

Podijeli