Novosti Sport Događanja

Koronavirus: Nogomet bez gledatelja do kraja ožujka

11.03.2020. / Damir Žbulj

Uzimajući u obzir novonastale okolnosti u pogledu epidemije novog koronavirusa SARS-CoV-2, danas su vodeći ljudi HNS-a i odgovarajuća tijela Saveza ponovno zajednički analizirali aktualnu situaciju i donijeli odluku da će sve utakmice u natjecanjima pod ingerencijom HNS-a do 31. ožujka biti odigrane bez gledatelja, sa svrhom zaštite gledatelja, klubova, igrača i natjecanja.

Mjera se odnosi na HT Prvu ligu, Hrvatski kup, 2. HNL, 3. HNL, 1. HNLŽ, 2. HNLŽ, 1. HMNL, 2. HMNL te sve lige mladeži pod okriljem HNS-a, kao i na predstojeće UEFA kvalifikacijske utakmice koje se održavaju u Hrvatskoj.

U navedenim natjecanjima, utakmicama će do daljnjega moći prisustvovati samo momčadi sa svojim stožerima, uže rukovodstvo i službene osobe klubova i HNS-a, tehničko osoblje te određeni broj predstavnika medija, uz sve uobičajene mjere za organizaciju utakmica.

Također, HNS daje preporuku svim Županijskim savezima da istu mjeru poduzmu u natjecanjima pod svojom ingerencijom.

Odnosi se to i na HNK Gorica i NK Kurilovec, ali i Odru, Lukavec, Gradiće, Klas Mičevec, Polet, Lomnicu, Turopoljac, Vatrogasac, Bunu, Mraclin, Posavec, Dinamo Hidrel, Ban Jelačić Vukovina i sve ostale klubove s područja Velike Gorice i Zagrebačke županije.

HNK Gorica u subotu gostuje u Koprivnici kod Slaven Belupa (14. ožujak), kod Intera u Zaprešiću gostuje 20. ožujka, nakon čega počinje reprezentativna pauza...

NK Kurilovec u subotu 14. ožujka gostuje u Dugom Selu, 21. ožujka dočekuje Lučko, dok 28. ožujka igra kod Mladosti u Petrinji,

"Kao i do sada, HNS će pozorno pratiti razvoj situacije s epidemijom koronavirusa SARS-CoV-2 te će prema potrebi odrediti drugačije mjere o čemu će nogometna obitelj i javnost biti pravodobno obaviješteni. Odluka stupa na snagu odmah, a vrijedi do 31. ožujka odnosno završetka reprezentativne pauze. Savez će pravovremeno donijeti odluku o nastavku ili prekidu ove mjere, uzimajući u obzir razvoj događaja, preporuke javno-zdravstvenih institucija, a imajući u vidu prije svega zdravlje gledatelja, nogometaša i svih drugih aktera u nogometu," poručuje se iz HNS-a. 

Podijeli